Βανδαλισμός: Μαύρο γκράφιτι καλύπτει όλο το ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου [εικόνες] - iefimerida.gr

Βανδαλισμός: Μαύρο γκράφιτι καλύπτει όλο το ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα μαύρο γράφιτι «στοιχειώνει» εδώ και λίγες ημέρες το Πολυτεχνείο, σε όλο το μήκος του, επί της οδού Στουρνάρη. Δεν πρόκειται για μια τμηματική ζωγραφιά, αλλά για ένα συνεχιζόμενο μαύρο σχέδιο που καλύπτει σαν μουσαμάς το ιστορικό κτίριο.

«Είναι έλλειμμα αγωγής και πολιτισμού, καθώς πρόκειται για ένα μνημείο», είπε στην εφημερίδα «Καθημερινή» και στο δημοσιογράφο Νίκο Βατόπουλο ο πρύτανης του ΕΜΠ, Ιωάννης Γκόλιας, ο οποίος, όμως, αρνήθηκε να καταδικάσει το βανδαλισμό του κτιρίου. «Eχω πολλά να καταδικάσω και δεν θέλω να μπω σε αυτήν τη λογική. Δεν εκφράζω ούτε ευαρέσκεια, ούτε δυσαρέσκεια».

«Δεν έχω φύλακες. Από τους 40 έχουν μείνει οι τρεις. Εχουμε πάρει ελάχιστους επιπλέον και τι δεν ακούσαμε γι’ αυτό. Οσους έχουμε, φυλάνε τον εσωτερικό χώρο. Δεν έχουν οπτική επαφή με το τι συμβαίνει εξωτερικά. Το είδα κι εγώ αυτό που συνέβη, αλλά τι θέλετε να κάνω; Να βάλουμε χρήματα και μετά να μην έχουμε να πληρώσουμε ούτε τη ΔΕΗ; Προσπαθώ να θέσω προτεραιότητες. Οπότε, θα μπορούσα να καταδικάσω αυτό που έγινε, αλλά υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορώ να το κάνω» κατέληξε ο κ. Γκιόλιας.

Το γκράφιτι είναι τόσο μεγάλης έκτασης που θεωρείται σχεδόν αδύνατο να καθαριστεί και σοκάρει με την αποκρουστική αισθητική του αφού τοποθετήθηκε σε ιστορικό κτίριο.

Βανδαλισμός: Μαύρο γκράφιτι καλύπτει όλο το ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Βανδαλισμός: Μαύρο γκράφιτι καλύπτει όλο το ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Βανδαλισμός: Μαύρο γκράφιτι καλύπτει όλο το ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γκραφίτι βανδαλισμός σΤΟΥΡΝΆΡΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ