Δίκη Παπακωνσταντίνου: Δεν αποδεικνύεται πότε έγιναν οι διαγραφές στο στικάκι - iefimerida.gr

Δίκη Παπακωνσταντίνου: Δεν αποδεικνύεται πότε έγιναν οι διαγραφές στο στικάκι

(Eurokinissi-ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα στοιχείο που μπορεί να αποδειχθεί κρίσιμο για την εξέλιξη της δίκης του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου κατέθεσε ο πραγματογνώμονας της ΕΛΑΣ στο Ειδικό Δικαστήριο.

Οπως είπε δεν μπορεί να προσδιοριστεί ο χρόνος διαγραφής των συγγενών του Γ. Παπακωνσταντίνου από τη λίστα Λαγκάρντ.

Αρνητική ήταν η απάντηση του αστυνόμου Απόστολου Δελτσίδη, ειδικού στα ψηφιακά πειστήρια, στο ερώτημα αν είναι σε θέση να πει σε ποια χρονική στιγμή έγινε η διαγραφή των συγγενών του Γ. Παπακωνσταντίνου από τη λίστα Λαγκάρντ.
«Αν μπορούσαμε να το πούμε θα το είχαμε καταγράψει» είπε ο μάρτυρας αναφερόμενος στην πραγματογνωμοσύνη που έγινε τόσο στο στικάκι που είχε στην κατοχή του ο τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτης όσο και στο δεύτερο Cd που ήρθε από τη Γαλλία.

Αρεοπαγίτης: Αυτά που διαπιστώσατε πώς θα τα αξιοποιούσατε για τη σημερινή κατηγορία; Εχετε ένα usb και ένα cd που δεν είναι τα αρχικά. Μπορείτε να δείτε αν έχουν σχέση με τις διαγραφές, που φέρεται ότι έκανε ο Γ. Παπακωνσταντίνου;

Μάρτυρας: Οχι. Αν μπορούσαμε να το πούμε θα το είχαμε καταγράψει.

Αρεοπαγίτης: Δεν είστε βέβαιος πότε έγιναν οι διαγραφές;

Μάρτυρας: Δεν προκύπτει κάτι τέτοιο...

Αρεοπαγίτης: Που μπορεί να χρησιμεύσει ο χρήστης "Σοφία"; ( κωδικός που χρησιμοποιούσε η γραμματέας Ε. Βενιζέλου). Τι είναι αυτό που θα μπορούσε να ψάξει στον υπολογιστή του χρήστη που θα ήταν σημαντικό για την κατηγορία;

Μάρτυρας: ´Ισως επειδή οι αναφορές αυτές γίνονται μεταγενέστερα, να μην έχουν καμία σημασία.

Δεν θα κληθούν ως μάρτυρες Βαξεβάνης-Σοφία Μπέλμπα

Πάντως τo δικαστήριο απέρριψε τελικά το αίτημα να κληθεί ο αναπληρωτής υπουργός Παν.Νικολούδης, που είχε προταθεί από την υπεράσπιση, όπως και τα αιτήματα της Εισαγγελέως για την κατάσχεση του υπολογιστή της γραμματέως του Ευάγγελου Βενιζέλου, Σοφίας Μπέλμπα.
Απέρριψε επίσης το αίτημα για κλήση σε κατάθεση του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη αλλά και του πραγματογνώμονα που χρησιμοποίησε ο δημοσιογράφος για το αντίγραφο της λίστας που δημοσίευσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ