Handelsblatt: Δεν ξέρουμε τι θέλουν οι Ελληνες -Ερώτημα αν μπορεί να σωθεί η χώρα - iefimerida.gr

Handelsblatt: Δεν ξέρουμε τι θέλουν οι Ελληνες -Ερώτημα αν μπορεί να σωθεί η χώρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«H ελληνική κυβέρνηση διακυβεύει τις πρώτες επιτυχίες», σημειώνει η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

«Ο ελληνικός προϋπολογισμός θα μπορούσε να διολισθήσει και πάλι γρήγορα σε αρνητικό πρόσημο, προειδοποιεί επιτακτικά ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (σ.σ.: Κλάους Ρέγκλινγκ). Και η ΕΚΤ αμφιβάλλει για τη μεταρρυθμιστική πορεία».

Όπως αναμεταδίδει η Deutsche Welle, η Handelsblatt, επικαλούμενη κυβερνητικούς κύκλους στο Βερολίνο, σημειώνει στο πρωτοσέλιδό της: «Απλά δεν ξέρουμε τι θέλουν οι Έλληνες». Η εφημερίδα του Ντίσελντορφ θέτει στις εσωτερικές της σελίδες το ερώτημα αν η Ελλάδα «μπορεί ακόμη να σωθεί».

Όπως παρατηρεί το δημοσίευμα, «παρά τα δύο πακέτα βοήθειας ύψους σχεδόν 230 δισ. ευρώ, η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας παραμένει κακή. […] Το πρόβλημα είναι ότι τα δισ. της βοήθειας δεν διοχετεύθηκαν σχεδόν καθόλου σε μέτρα εκσυγχρονισμού της χώρας, όπως επενδυτικά ή ερευνητικά προγράμματα. Αντ' αυτού η Ελλάδα χρησιμοποίησε το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων για να εξοφλήσει παλιά χρέη απέναντι στους πιστωτές της, πιο συγκεκριμένα για να διασώσει ελληνικές τράπεζες. […] Μόλις ένα δέκατο της βοήθειας διοχετεύθηκε στον "κανονικό" ελληνικό προϋπολογισμό», σημειώνει η Handelsblatt.

Μάλιστα, παραθέτει δήλωση ενός εκπροσώπου της γερμανικής κυβέρνησης, ο οποίος υπογραμμίζει ότι «το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος της χρηματοδοτικής βοήθειας χρησιμοποιήθηκε για την εξυπηρέτηση χρέους και την ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών δεν είναι καλό, αλλά απαραίτητο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ