Στέλεχος της Moody's: Οι ελληνικές τράπεζες είναι ασφαλείς -Εχουν μειωθεί οι εκροές καταθέσεων - iefimerida.gr

Στέλεχος της Moody's: Οι ελληνικές τράπεζες είναι ασφαλείς -Εχουν μειωθεί οι εκροές καταθέσεων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρά το γεγονός όλα τα δεδομένα δείχνουν να ρέπουν προς το χειρότερο σενάριο, τα χειρότερα φαίνεται να έχουν αποφευχθεί, προς το παρόν, για τις ελληνικές τράπεζες. Αυτό σημειώνει το βρετανικό οικονομικό σάιτ City, επικαλούμενο πληροφορίες που δίνει ανώτερο στέλεχος του οίκου αξιολόγησης Moody's.

Ο λόγος για την εκροή καταθέσεων που είναι μια ανοιχτή πληγή για τις ελληνικές τράπεζες που και έφτασαν στο επικίνδυνο σημείο των 20 δισεκατομμυρίων ευρώ. Φαίνεται, όμως, πως στην παρούσα φάση η αιμορραγία έχει ανασχεθεί και δεν εμφανίζεται περαιτέρω απώλεια χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Μιλώντας στο City, ο ανώτερος αξιωματούχος της Moody's Νώντας Νικολαΐδης σημειώνει: «Βασιζόμενοι στις συζητήσεις που έχουμε κάνει με τις ελληνικές τράπεζες, φαίνεται πως οι εκροές καταθέσεων έχουν υποχωρήσει την τελευταία εβδομάδα. Δηλαδή μετά την απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου στο Eurogroup». Την ημέρα δηλαδή που η Ελλάδα συμφώνησε να ακολουθήσει μια σειρά απαιτήσεων και μεταρρυθμίσεων που ζητούν οι διεθνείς δανειστές, έτσι ώστε να βάλει άμεση οικονομική βοήθεια. Κάτι που, βέβαια, μέχρι τώρα δεν έχει γίνει πράξη.




Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ