Αγριεμένο πλήθος ξεγύμνωσε και λίντσαρε βιαστή στην Ινδία [σκληρές εικόνες] - iefimerida.gr

Αγριεμένο πλήθος ξεγύμνωσε και λίντσαρε βιαστή στην Ινδία [σκληρές εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι κάτοικοι της πόλης Ντιμαπούρ στην Ινδία πήραν το νόμο στα χέρια τους και εισέβαλαν στην κεντρική φυλακή της πόλης, για να απαγάγουν και να τιμωρήσουν με τον τρόπο τους ένα κατηγορούμενο για βιασμό.

Οι συνεχόμενες σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον των γυναικών στην Ινδία έχουν προκαλέσει την οργή της κοινής γνώμης και οι πολίτες της χώρας ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Οι κάτοικοι του Ντιμαπούρ είχαν συγκεντρωθεί ειρηνικά το πρωί για να διαμαρτυρηθούν για το βιασμό μιας νεαρής φοιτήτριας από ένα 35χρονο έμπορο αυτοκινήτων. Ο βιαστής είχε συλληφθεί το περασμένο Φεβρουάριο και περίμενε να δικαστεί. Η διαδήλωση εξελισσόταν ειρηνικά όταν ξαφνικά μια ομάδα εξαγριωμένων κατοίκων και φοιτητών αποφάσισε να πάρει το νόμο στα χέρια της.

Αγριεμένο πλήθος ξεγύμνωσε και λίντσαρε βιαστή στην Ινδία [σκληρές εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Το αγριεμένο πλήθος κατευθύνθηκε προς το κτίριο της φυλακής, έσπασε την κεντρική πύλη και έφτασε μέχρι το κελί του βιαστή . Οι κάτοικοι άρπαξαν τον κατηγορούμενο, του αφαίρεσαν τα ρούχα και, αφου τον έδεσαν με σκοινιά, τον έσυραν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης ενώ οι υπόλοιποι κάτοικοι του πετούσαν πέτρες και τον χτυπούσαν με ραβδιά. Η αστυνομία προσπάθησε να παρέμβει για να αποσπάσει τον 35χρονο από τα χέρια του όχλου αλλά αυτή η παρέμβαση προκάλεσε την οργή του πλήθους, το οποίο άρχισε να πετάει πέτρες στους αστυνομικούς. Μετά από μεγάλη προσπάθεια η αστυνομία καταφέρει να αποσπάσει το άψυχο σώμα του άντρα από τα χέρια του πλήθους.

Αγριεμένο πλήθος ξεγύμνωσε και λίντσαρε βιαστή στην Ινδία [σκληρές εικόνες]  | iefimerida.gr 1
Αγριεμένο πλήθος ξεγύμνωσε και λίντσαρε βιαστή στην Ινδία [σκληρές εικόνες]  | iefimerida.gr 2

Ωστόσο, η οργή του πλήθους δεν κόπασε και οι αγριεμένοι κάτοικοι έβαλαν φωτιά στην επιχείρηση και την κατοικία του βιαστή. Οι υπεύθυνοι της αστυνομίας δηλώνουν ότι η κατάσταση είναι τεταμένη και ότι προσπαθούν να αποκαταστήσουν την τάξη. Πολλοί πιστεύουν ότι το γεγονός που πυροδότησε τα επεισόδια ήταν η απαγόρευση, από την κυβέρνηση, της προβολής ενός ντοκιμαντέρ για τον ομαδικό βιασμό μιας νεαρής φοιτήτριας το Δεκέμβριο του 2012. Το περιστατικό, που είχε προκαλέσει την οργή της κοινής γνώμης σε όλο τον κόσμο, είχε φέρει στο φως το τρομακτικό επίπεδο της βίας κατά των γυναικών στην χώρα του Γκάντι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ λιντσάρισμα βιαστής ινδία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ