Deutsche Bank: Κίνδυνοι για την Ελλάδα στο 2015 – Ισως καταρρεύσουν οι διαπραγματεύσεις - iefimerida.gr

Deutsche Bank: Κίνδυνοι για την Ελλάδα στο 2015 – Ισως καταρρεύσουν οι διαπραγματεύσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Καμπανάκι» χτύπησε η Deutsche Bank για την Ελλάδα, καθώς κάνει λόγο για πιθανό «ατύχημα» μέσα στο 2015.

Σοβαρό κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία αποτελεί η Ελλάδα, προειδοποιεί η γερμανική τράπεζα, σε νέα έκθεσή της, υπό τον τίτλο «Global Economic Perspectives - Will exit or Grexit vol give the Fed pause?». Όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της γερμανικής επενδυτικής τράπεζας, η Ελλάδα είναι ικανή να γεννήσει κινδύνους κατά το τρέχον έτος, 2015. Ο βασικός κίνδυνος που συνδέεται με την Ελλάδα είναι ο προφανής: Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της νέας ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών της μπορεί να καταρρεύσουν.

Μπορεί στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου να υπήρξε συμφωνία για την τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας, ωστόσο, κατά τη Deutsche Bank, η συμφωνία αυτή είναι μόλις το πρώτο βήμα σε μια μακρά διαδικασία διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με το βασικό σενάριο της γερμανικής τράπεζας, αυτή η μακρά διαπραγματευτική διαδικασία θα έχει θετική έκβαση. Η Ελλάδα θα καταλήξει σε συμβιβασμό με τους δανειστές και θα διασφαλίσει την παραμονή της στην Ευρωζώνη. Οι διαπραγματεύσεις θα διαρκέσουν μήνες.

Η Ελλάδα, στο χρονικό αυτό διάστημα, θα πρέπει να:
- ολοκληρώσει το υφιστάμενο πρόγραμμα
- προχωρήσει τις διαπραγματεύσεις για το νέο πρόγραμμα
- εγκρίνει το νέο πρόγραμμα η ελληνική βουλή

«Οι πιθανότητες να υπάρξει νέο ατύχημα σε ό,τι αφορά την Ελλάδα είναι σημαντικές», προειδοποιεί, τέλος, η Deutsche Bank.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Deutsche Bank Ελλάδα 2015 γερμανική τράπεζα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ