CNN Money: Η Ελλάδα δεν είναι ακόμη ασφαλής – Η κρίση δεν πλησιάζει καν στο τέλος της - iefimerida.gr

CNN Money: Η Ελλάδα δεν είναι ακόμη ασφαλής – Η κρίση δεν πλησιάζει καν στο τέλος της

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η κρίση δεν πλησιάζει καν στο τέλος της» επισημαίνει σε δημοσίευμά του το CNN Money, το οποί επικαλείται κορυφαίο Ευρωπαίο τραπεζίτη.

Το αμερικανικό μέσο, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι, επισημαίνει «κρατήστε αυτή την ανάσα ανακούφισης, η Ελλάδα δεν είναι ασφαλής ακόμα» και προσθέτει ότι «Η Ελλάδα εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τη διεθνή στήριξη και οι πιστωτές δεν είναι καθόλου εντυπωσιασμένοι».

Οπως τονίζει, ο πρόεδρος της ΕΚΤ αποκάλυψε ότι ο δανεισμός προς την Ελλάδα έχει διπλασιαστεί τους τελευταίους δύο μήνες και υπολογίζεται στα 100 δισ. ευρώ, φτάνοντας το 68% του ελληνικού ΑΕΠ, το οποίο είναι το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με το CNN Money η Ελλάδα «έφυγε από τα πρωτοσέλιδα» όταν η ΕΕ και το ΔΝΤ της έδωσαν τετράμηνη παράταση με την ελληνική κυβέρνηση να υπόσχεται να πληρώσει τα χρέη της στην ώρα τους και να παραδώσει μια λίστα μεταρρυθμίσεων.

Ωστόσο, η πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις είναι πολύ μικρή και ο υπουργός Οικονομικών υπόσχεται να συνεχίσει να αγωνίζεται ενάντια στην λιτότητα.

«Η Ευρώπη είναι πιο καλά προετοιμασμένη, από ότι ήταν το 2012, για να αποτρέψει μια ελληνική χρεοκοπία να μετατραπεί σε μια ευρύτερη κρίση, αλλά κάτι τέτοιο θα ήταν σίγουρα ένα βαρύ πλήγμα για την εμπιστοσύνη της», αναφέρει με νόημα το CNN Money.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ CNN money Ελλάδα τετράμηνη παράταση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ