Ανησυχητικά μηνύματα Ρέγκλινγκ: Φοβάμαι ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα γίνει φέτος έλλειμμα - iefimerida.gr

Ανησυχητικά μηνύματα Ρέγκλινγκ: Φοβάμαι ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα γίνει φέτος έλλειμμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φωτιές ανάβει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος επισημαίνει ότι τα δημόσια οικονομικά της χώρας επιδεινώνονται.

Σε συνέντευξή του στην γερμανική Handelsblatt ο κ. Ρέγκλινγκ αναφέρει ότι τα νέα μέτρα που θέλει να περάσει η κυβέρνηση απειλούν να πλήξουν την ανταγωνιστικότητα και ίσως οδηγήσουν τον προϋπολογισμό και πάλι σε έλλειμμα.

«Η Ελλάδα αναμενόταν να καταγράψει δημοσιονομικό πλεόνασμα, εξαιρούμενης της πληρωμής των τόκων, αλλά αυτό εξανεμίζεται» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κλάους Ρέγκλινγκ και πρόσθεσε ότι η χώρα έχει συμφωνήσει με τους πιστωτές για πλεόνασμα 4,5% αλλά ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ άφησαν τον περασμένο μήνα να εννοηθεί ότι μπορεί να δεχθούν μια αστοχία από την πλευρά της Ελλάδας.

«Μπορεί να γίνει ακόμη και έλλειμμα φέτος λόγω της σχεδιαζόμενης αύξησης των κυβερνητικών δαπανών και των φορολογικών εσόδων που συρρικνώνονται» σημείωσε ο επικεφαλής του ESM καλώντας την ελληνική κυβέρνηση να διασφαλίσει ότι οι Ελληνες πληρώσουν σύντομα τους φόρους που οφείλουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ