ΠΑΣΟΚ: «Ανθρακες ο θησαυρός» του ν/σ για την ανθρωπιστική κρίση – Ποια σημεία θα ψηφίσει και ποια όχι [πίνακες] - iefimerida.gr

ΠΑΣΟΚ: «Ανθρακες ο θησαυρός» του ν/σ για την ανθρωπιστική κρίση – Ποια σημεία θα ψηφίσει και ποια όχι [πίνακες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την απόφαση να υπερψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης πήρε το ΠΑΣΟΚ δηλώνοντας επίσης ότι δεν θα καταψηφίσει τα άρθρα για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Ωστόσο διεμήνυσε ότι θα ψηφίσει «όχι» σε άρθρα που αποτελούν «τον φερετζέ να περάσουν άσχετες και φωτογραφικές διατάξεις» όπως αναφέρει και αναφέρεται σε διορισμούς αναπληρωτών Γενικών Γραμματέων «με στρατιές μετακλητών και συμβούλων».

Μάλιστα, όπως τονίζου στη Χ. Τρικούπη «ιδιαίτερα η νέα εφεύρεση του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα αποσκοπεί στο διορισμό κομματικών κομισάριων στην Δημόσια Διοίκηση».

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι βουλευτές Φώφη Γεννηματά, Γιάννης Κουτσούκος και Βασίλης Κεγκέρογλου, έδωσαν στοιχεία με τα οποία αποδομούν το υπό κατάθεση νομοσχέδιο της κυβέρνησης

Οπως υποστήριξαν «η κυβέρνηση παίζει με τον πόνο και τα προβλήματα των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, επιχειρώντας να πουλήσει τα «φύκια» του Σχεδίου Νόμου για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας ως «μεταξωτές κορδέλες»».

Παρέθεσαν μάλιστα και δύο πίνακες

Στον ΠΙΝΑΚΑ 1 το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει στοιχεία για να καταδείξει «την εγκατάλειψη του πολυδιαφημισμένου Προγράμματος της Θεσσαλονίκης» ενώ υποστηρίζει ότι «άνθρακες ο θησαυρός» σε σχέση με τον αριθμό των ωφελουμένων».

pinakas14-03-1.pdf

Στον ΠΙΝΑΚΑ 2 υπενθυμίζεται η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ για την Κοινωνική Προστασία και Ένταξη με την εξασφάλιση 4,5 δις από την Ε.Ε. για τα επόμενα 5 χρόνια ένα πρόγραμμα που – όπως ανέφεραν τα στελέχη του - «υπερτερεί κατά πολύ των ελάχιστων παρεμβάσεων που περιλαμβάνει το Κυβερνητικό Νομοσχέδιο».

pinakas24-03.pdf

Τόνισαν ακόμη ότι «παρ όλα αυτά προκειμένου να περιέλθουν έστω αυτά τα ελάχιστα στους κοινωνικά αδύναμους, θα υπερψηφίσουμε επί της αρχής το Νομοσχέδιο και τα άρθρα που τους αφορούν».

Προανήγγειλαν τέλος ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει τροπολογία για την υλοποίηση του θεσμού του Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος (ΕΚΕ) που αφορά 700.000 οικογένειες (με κόστος 1 δις ευρώ) και εφαρμόζεται ήδη πιλοτικά σε 13 Δήμους της χώρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΣΟΚ νομοσχέδιο ανθρωπιστική κρίση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ