Η Περιφέρεια Αττικής «τσακώνεται» με τους δήμους για το επισιτιστικό πρόγραμμα - iefimerida.gr

Η Περιφέρεια Αττικής «τσακώνεται» με τους δήμους για το επισιτιστικό πρόγραμμα

(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tην θέση του «επικεφαλής εταίρου» στο σχεδιασμό και τη διαχείριση του επισιτιστικού προγράμματός διεκδικούν η Περιφέρεια Αττικής και η ΚΕΔΕ.

Το ύψος του προγράμματος αγγίζει τα 330 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους απόρους. Η Περιφέρεια Αττικής αναφέρει πως ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ θέτει σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ του Α΄και Β΄βαθμού Αυτοδιοίκησης και «προσωποποιεί τη διαχείριση των συγκεκριμένων κονδυλίων για λόγους μικροπολιτικής τακτικής».

Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογραμμίζει πως «δεν παραιτούμαστε από το δικαίωμα να διεκδικούμε και να διαχειριζόμαστε οι ίδιοι, και όχι μέσω μεσαζόντων, τα χρήματα που αφορούν τις τοπικές μας κοινωνίες». Διατυπώνει «με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο τη βούληση των ΟΤΑ A' βαθμού να είναι αυτοί που θα διαχειρισθούν τα προγράμματα καταπολέμησης της φτώχειας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ