Κομισιόν: Ψάχνουμε να βρούμε τον αντικαταστάτη της Τρόικα - iefimerida.gr

Κομισιόν: Ψάχνουμε να βρούμε τον αντικαταστάτη της Τρόικα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H Koμισιόν εργάζεται για την αντικατάσταση της Τρόικα από ένα σχήμα με μεγαλύτερη δημοκρατική νομιμοποίηση, όπως είχε ανακοινώσει ο πρόεδρός της Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά την ανάληψη των καθηκόντων του, δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, υπεύθυνος για το ευρώ Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Ερωτηθείς σε συνέντευξη Τύπου -μετά την ολοκλήρωση συνεδρίου για τον κοινωνικό διάλογο στην ΕΕ- ο κοινοτικός επίτροπος είπε ότι «οι διαπραγματεύσεις με τις ελληνικές Αρχές συνεχίζονται, στο πλαίσιο της απόφασης του Eurogroup για την επέκταση του ισχύοντος προγράμματος».

Από την πλευρά της, η αρμόδια για την απασχόληση επίτροπος Μ. Τίσεν δήλωσε ότι η υπαγωγή μιας χώρας σε πρόγραμμα στήριξης δεν είναι απαγορευτική για την ενίσχυση του κοινωνικοί διαλόγου, τον οποίο η Κομισιόν ενθαρρύνει, προτρέποντας τους κοινωνικούς εταίρους να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ