Σουλτς: Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει περίοδο χάριτος -Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν - iefimerida.gr

Σουλτς: Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει περίοδο χάριτος -Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα ισχνά χρονικά περιθώρια που έχει μπροστά της η ελληνική κυβέρνηση αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Μιλώντας στο EurAcriv.gr, σημείωσε πως η παρούσα κυβέρνηση δεν έχει καμία περίοδο χάριτος, καθώς οι προθεσμίες είναι πειστικές και μέσα σε τέσσερις μήνες θα πρέπει να πρέπει να ακολουθήσει τις δεσμεύσεις προς την Ευρωζώνη, να σεβαστεί τις επιθυμίες των ψηφοφόρων της και να καταλήξει σε μια μακροχρόνια συμφωνία με τους εταίρους της.

Τόνισε συγκεκριμένα: «Το πρόβλημα φυσικά είναι ότι αυτή η ‘’περίοδος χάριτος’’ δεν υπήρξε ποτέ για την ελληνική κυβέρνηση, λόγω των εξαιρετικά πιεστικών προθεσμιών […]Θα πρέπει πάντα να έχουμε αυτό στο μυαλό μας όταν μιλάμε για αυτή την κυβέρνηση. Οι επόμενοι τέσσερις μήνες θα είναι κρίσιμοι για την τύχη των δεσμεύσεων της Ελλάδας και του σεβασμού της επιθυμίας των ψηφοφόρων. Ο κύκλος μπορεί να τετραγωνιστεί, με την προϋπόθεση ότι και οι δύο πλευρές είναι έτοιμες να δείξουν κάποια ευελιξία. Αλλά προτού δειχθεί αυτή η ευελιξία, πρέπει να επανακτηθεί η εμπιστοσύνη. Και η εμπιστοσύνη θα επανέλθει μόνο εάν όλοι χρησιμοποιήσουν αυτό το 4μηνο παράθυρο ευκαιρίας εποικοδομητικά, εξετάζοντας ειδικά το πώς θα εφαρμοστεί η συμφωνία του Eurogroup ομαλά και γρήγορα», υπογράμμισε.

Όχι άλλη λιτότητα

Παράλληλα, ο κ. Σουλτς εξέφρασε ιδιαίτερη ανησυχία για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, επεσήμανε ότι υπάρχει ανάγκη αναθεώρησης της υφιστάμενης πολιτικής λιτότητας, επειδή το βάρος της έχει πέσει στις πλάτες των αδύναμων.

«Οι άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη ζητούν αλλαγή πολιτικής και οι πολιτικοί έχουν δημοκρατικό καθήκον να ακούσουν και να πράξουν αναλόγως. Επιπλέον, και εξίσου σημαντικό, μια αλλαγή θα ήταν λογική καθώς το βάρος της εξυγίανσης έχει πέσει πάρα πολύ στις πλάτες των αδύναμων και επίσης, επειδή η απόλυτη προσαρμογή από μόνη της δεν θα φέρει την ανάπτυξη», σημείωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μάρτιν Σουλτς Ευρωζώνη Eurogroup
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ