Θύμα χάκερ ο νέος γ.γ. του υπουργείου Δημόσιας Τάξης -Ζητούσαν με mail λεφτά εξ ονόματός του - iefimerida.gr

Θύμα χάκερ ο νέος γ.γ. του υπουργείου Δημόσιας Τάξης -Ζητούσαν με mail λεφτά εξ ονόματός του

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θύμα χάκερ έπεσε ο νέος γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Δημήτρης Αναγνωστάκης και μάλιστα πριν καν ορκιστεί.

Συγκεκριμένα, απατεώνες αφού πρώτα κατάφεραν να παραβιάσουν τον κωδικό του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του κ. Αναγνωστάκη έστελναν μήνυμα στο οποίο έγραφαν ως Αναγνωστάκης και ενημέρωναν τους παραλήπτες πως εκείνος βρισκόταν στην πρωτεύουσα της Κένυας, το Ναϊρόμπι όπου έπεσε θύμα κλοπής. Για αυτό και ζητούσε χρήματα.

Πάντως, ο νέος γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αφού ενημερώθηκε από γνωστούς του για το ψευδές e-mail προχώρησε σε ανακοίνωση με την οποία ενημέρωνε πως βρίσκεται στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο γραφείο του εργάζεται. Παράλληλα, προχώρησε και σε καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η οποία και ανέλαβε να διερευνήσει την απάτη.

Παρατίθεται η ανακοίνωση του Δημήτρη Αναγνωστάκη:

Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,

Αν έχετε λάβει ή αν λάβετε e-mail δήθεν από τον ηλεκτρονικό μου λογαριασμό, στο οποίο αναφέρεται ότι έχω πέσει θύμα κλοπής, κατά τη διάρκεια ταξιδιού μου στο Ναϊρόμπι της Κένυα και ζητώ οικονομική βοήθεια, παρακαλώ να το αγνοήσετε.

Πρόκειται για ηλεκτρονικό μήνυμα με απατηλό περιεχόμενο που επιδιώκει την εξαπάτηση των χρηστών του διαδικτύου και για την υπόθεση έχει ήδη ενημερωθεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Με την ευκαιρία στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. μπορείτε να ενημερωθείτε και για άλλες μορφές διαδικτυακής απάτης που συναντώνται συχνά, ενώ τα στοιχεία επικοινωνίας με την Δ/νση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για παροχή πληροφοριών ή την καταγγελία παράνομων/επίμεμπτων διαδικτυακών ενεργειών είναι ο τηλεφωνικός αριθμός 11188 και το e-mail ccu@cybercrimeunit.gov.gr.

Εγώ πάντως παραμένω στη χώρα, εργαζόμενος στο γραφείο μου.

Δημήτρης Αναγνωστάκης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ