Reuters: Ο Ντράγκι θα διατηρήσει την απαγόρευση στα ελληνικά ομόλογα - iefimerida.gr

Reuters: Ο Ντράγκι θα διατηρήσει την απαγόρευση στα ελληνικά ομόλογα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διατηρώντας το μαρτύριο της σταγόνας, η ΕΚΤ ανακοίνωσε την Πέμπτη πως αύξησε τον ELA προς τις ελληνικές τράπεζες μόλις κατά 500 εκατομμύρια ευρώ. Η συγκεκριμένη απόφαση που μπορεί να αναθεωρηθεί στις επόμενες 15 ημέρες ή και νωρίτερα, αν υπάρξουν έκτακτες ανάγκες, κάτι δείχνει.

Όπως αναφέρει το Reuters, o Μάριο Ντράγκι, πέραν των σημαντικών που πρόκειται να ανακοινώσει, θα έχει στην ατζέντα του και το θέμα της άρσης της απαγόρευσης των ελληνικών ομολόγων. Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο Ιταλός τραπεζίτης δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε αυτό το βήμα, πιέζοντας περαιτέρω την Αθήνα για μεταρρυθμιστικές δράσεις που θα μπορούσαν να αλλάξουν τα δεδομένα. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αναμένεται να κρατήσει την πίεση προς την Ελλάδα, διατηρώντας την ισχύουσα απαγόρευση της χρήσης των ελληνικών ομολόγων σε πράξεις δανεισμού της».

Να σημειωθεί πως η ΕΚΤ από τις 11 Φεβρουαρίου ήρε την παραίτηση (waiver) που επηρεάζει τα χρεόγραφα που εκδίδονται ή εγγυώνται πλήρως από την Ελληνική Δημοκρατία.
Η παραίτηση επέτρεπε στα εν λόγω χρεόγραφα να χρησιμοποιούνται στις πράξεις νομισματικής πολιτικής του Ευρωσυστήματος, παρά το γεγονός ότι δεν εκπληρώνουν τις ελάχιστες προϋποθέσεις πιστοληπτικής αξιολόγησης.Έτσι, από εκείνη τη στιγμή και μέχρι σήμερα η ΕΚΤ δεν δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως εγγύηση και έχει σταματήσει τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών η οποία ουσιαστικά γίνεται μόνο μέσω του ELA και αυτό με το σταγονόμετρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μάριο Ντράγκι ΕΚΤ ελληνικά ομόλογα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ