Φάκελος Μήτρογλου: Το μέλλον του Έλληνα επιθετικού δεν είναι στην Αγγλία - iefimerida.gr

Φάκελος Μήτρογλου: Το μέλλον του Έλληνα επιθετικού δεν είναι στην Αγγλία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απόλυτη ομίχλη υπάρχει γύρω από το ποδοσφαιρικό μέλλον του Κώστα Μήτρογλου αφού σε δύο μήνες ολοκληρώνεται ο δανεισμός του από τη Φούλαμ στον Ολυμπιακό και ο ποδοσφαιριστής θα οφείλει να επιστρέψει στην Αγγλία.

Ο Μήτρογλου αποκτήθηκε από τη Φούλαμ τον Ιανουάριο του 2014 όμως δεν κατάφερε ούτε στιγμή να προσαρμοστεί στα δεδομένα της Πρέμιερ Λιγκ. Ο υποβιβασμός της Φούλαμ στην Τσάμπιονσιπ, τον έφερε εκτός «Κρέιβεν Κότατζ» με τον Ολυμπιακό να πληρώνει τον ένα χρόνο του συμβολαίου του και τους Άγγλους να δίνουν τη συγκατάθεσή τους αφού το μπάτζετ μετά τον υποβιβασμό μειώθηκε δραματικά. Ωστόσο μετά από τον ένα χρόνο, στον οποίο αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού στους ερυθρόλευκους, ο Μήτρογλου οφείλει να αποφασίσει το καλύτερο για το μέλλον του, όμως δεν εξαρτάται απόλυτα απ' αυτόν.

Η Φούλαμ δεν προλαβαίνει να διεκδικήσει την άνοδό και επιστροφή της στην Πρέμιερ Λιγκ, παρά το γεγονός ότι τον Σεπτέμβριο ήταν εκ των πρώτων φαβορί. Αυτό σημαίνει ότι και την επόμενη σεζόν δύσκολα θα μπορεί να καλύψει το συμβόλαιο του Μήτρογλου, του οποίου οι ετήσιες αποδοχές αγγίζουν τα 2,5 εκ. ευρώ. Οι επιλογές των Λονδρέζων θα είναι δύο. Είτε να δώσει εκ νέου δανεικό τον Μήτρογλου με την προϋπόθεση ότι η ομάδα που θα τον θέλει, θα καλύψει και το συμβόλαιό του για ένα χρόνο, είτε να τον πουλήσει βγάζοντας ένα μέρος από τα 15,5 εκ. ευρώ που δαπάνησε προκειμένου να τον αποκτήσει. Ωστόσο αυτή την στιγμή οι προτάσεις που κυκλοφορούν δύσκολα θα ξεπεράσουν τα 7 με 8 εκ. ευρώ κάτι που σημαίνει ότι η Φούλαμ θα υποστεί ζημιά ίση με το 50% των χρημάτων που δαπάνησε.

Αυτό το ενδιαφέρον προκύπτει κυρίως από την Μπουντεσλίγκα, εκεί όπου ο Μήτρογλου θεωρεί ότι να ξαναφτάσει σε υψηλό επίπεδο και να κυνηγήσει ξανά μια δυνατή μεταγραφή σε ομάδα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ. Ωστόσο πολλά θα εξαρτηθούν και από τον Ολυμπιακό. Αν οι ερυθρόλευκοι το επιθυμούν και δεν προκύψει φυσικά κάποια συμφέρουσα πρόταση στη Φούλαμ για την πώλησή του, τότε ίσως ζητήσουν την παραμονή του για ακόμη ένα χρόνο με δεδομένο πως ούτε ο Χάρα που αποκτήθηκε αλλά ούτε και ο Μπενίτες δείχνουν ικανοί να σηκώσουν στις πλάτες τους το βάρος της επίθεσηςτων ερυθρόλευκων.

Αυτή την στιγμή το πιθανότερο πάντως είναι η Φούλαμ να καθορίσει τις εξελίξεις και όχι ο ίδιος ο Μήτρογλου. Σαφέστατα ο λόγος του ποδοσφαιριστή θα μετρήσει αλλά από τη στιγμή που οι Λονδρέζοι δεν κατάφεραν να επιστρέψουν στην Πρέμιερ Λιγκ και ο ίδιος ο Μήτρογλου δεν ενδιαφέρεται να αγωνιστεί στην Τσάμπιονσιπ, όλα δείχνουν ότι και η επόμενη χρονιά θα τον βρει μακριά από το «Κρέιβεν Κότατζ»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ