ΝΔ: Γκρίνια, τριβές, παρεμβάσεις, αλλά... ο Σαμαράς μένει - iefimerida.gr

ΝΔ: Γκρίνια, τριβές, παρεμβάσεις, αλλά... ο Σαμαράς μένει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν θα είναι σήμερα η... Μεγάλη Πέμπτη της ΝΔ, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, η εσωκομματική ένταση που έχει συσσωρευθεί θα εκτονωθεί στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Στις 2 το μεσημέρι συγκαλείται η Κ.Ο. για να αποτιμήσει το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιανουαρίου και ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να ανακοινώσει πρωτοβουλίες για να εκτονωθούν τα πνεύματα. Η συνεδρίαση θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων, και τον λόγο αναμένεται να λάβουν πολλά κορυφαία στελέχη και βουλευτές του κόμματος.

Οι περισσότεροι θα θέσουν ζήτημα επαναπροσδιορισμού της ιδεολογικής φυσιογνωμίας του κόμματος και θα κατηγορήσουν τον κ. Σαμαρά και το περιβάλλον του για στροφή προς τον λαϊκισμό. Ειδικότερα, θα επικρίνουν τον ανασχηματισμό του περασμένου Ιουνίου, ο οποίος συμπεριέλαβε υπουργούς της λεγόμενης «λαϊκής δεξιάς» που όχι μόνο δεν απέδωσε αλλά εξεδίωξε τα κεντρώα και δημοκρατικά στρώματα των ψηφοφόρων της ΝΔ στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση.

Οπως όλα δείχνουν, εκτός από την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία θα θέσει θέμα ηγεσίας, όπως έχει δηλώσει δημόσια, δεν υπάρχουν άλλα στελέχη που θα ανακινήσουν ζήτημα να παραιτηθεί ο Αντώνης Σαμαράς. Οι κρίσιμες στιγμές για την ελληνική οικονομία αλλά και οι παρασκηνιακές κινήσεις του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος αποθάρρυνε τους επίδοξους δελφίνους, κλείνουν προς το παρόν το θέμα της ηγεσίας και ο Αντώνης Σαμαράς δεν πρόκειται να αμφισβητηθεί.

«Ποτέ μη λές ποτέ» σημειώνουν, ωστόσο, με νόημα κορυφαίοι παράγοντες του κόμματος που παρακολουθούν από κοντά τις εσωκομματικές εξελίξεις, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο κ. Σαμαράς παραμένει κυρίαρχος του παιχνιδιού μέχρι... νεωτέρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αντώνης Σαμαράς δελφίνοι συνεδρίαση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ