Συνεχίζεται η δίκη Παπακωνσταντίνου: Τρεις νέοι μάρτυρες καταθέτουν σήμερα - iefimerida.gr

Συνεχίζεται η δίκη Παπακωνσταντίνου: Τρεις νέοι μάρτυρες καταθέτουν σήμερα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζεται για πέμπτη ημέρα η δίκη στην οποία ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου αντιμετωπίζει δύο κακουργηματικές κατηγορίες για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και δηλώνει αθώος παρίσταται σε όλες τις συνεδριάσεις του δικαστηρίου.

Σήμερα, αναμένεται να καταθέσουν κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Ειδικού Δικαστηρίου τρεις νέοι μάρτυρες.

Πρώτος μάρτυρας είναι ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) και Καθηγητής Ευρωπαϊκής Οργάνωσης του Πανεπιστήμιου Αθηνών, Λουκάς Τσούκαλης.

Δεύτερος μάρτυρας είναι ο πρώην πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Φωκίων Γεωργακόπουλος.

Η γραμματέας του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, Σοφία Μπέλμπα είναι η τρίτη μάρτυρας της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας.

Την κλήτευση της κυρίας Μπέλμπα αποφάσισε το Ειδικό Δικαστήριο μετά από πρόταση της εισαγγελέως Ξένης Δημητρίου.

Η εξέταση της κυρίας Μπέλμπα κρίθηκε απαραίτητη μετά την κατάθεση της πρώην συνεργάτιδας του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Σοφίας Ρίτσου, η οποία ανέφερε ότι ο χρήστης υπολογιστή με τον κωδικό «Σοφία» που την 1η Οκτωβρίου του 2012 εμφανίζεται να διαβάζει μέρος της λίστας Λαγκάρντ, ήταν η γραμματεύς του κ. Βενιζέλου και όχι η ίδια η κυρία Ρίτσου, όπως είχε υποστηριχθεί αρχικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ