Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθρούρος Ζερβός - iefimerida.gr

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθρούρος Ζερβός

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός, μετά από την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών να τον παραπέμψει σε δίκη.

Ο πρώην, πλέον, πρόεδρος της εταιρείες, με βάση το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, κατηγορείται για το κακούργημα της απιστίας σε βάρους της επιχείρησης.

Η παραίτησή του έγινε δεκτή από τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Η υπόθεση αφορά μισθολογικές αυξήσεις προς 19 στελέχη της ΔΕΗ που εγκρίθηκαν από τον κ. Ζερβό την περίοδο 2010-2012. Οι αυξήσεις χορηγήθηκαν ενώ ήταν σε ισχύ νόμος που περιόριζε τις μισθολογικές αποδοχές των στελεχών της Δημόσιας Επιχείρησης σε ποσά που δεν θα έπρεπε να υπερβαίνουν τα περίπου 5.900 ευρώ.

Σύμφωνα με την απόφαση που παραπέμπει τον κ. Ζερβό στο ακροατήριο για κακούργημα ο ίδιος υπερέβη το νόμο 3833/2010 και τις σχετικές εγκυκλίους του υπουργείου Οικονομικών καθώς ενέκρινε την χορήγηση μισθολογικών αποδοχών σε διευθυντικά στελέχη της ΔΕΗ, πάνω από τα 5.981 ευρώ που όριζε ο νόμος για την περίοδο Μαρτίου-Μάιου 2010 και τα 5.856 για το χρονικό διάστημα Ιουνίου 2010-Αυγούστου 2012 καθώς επίσης και 5.000 από το Σεπτέμβριο του 2012 έως σήμερα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ