Πώς η επιλογή συζύγου μπορεί να φέρει επιτυχία στη δουλειά -Ο τρόπος για αύξηση και προαγωγή - iefimerida.gr

Πώς η επιλογή συζύγου μπορεί να φέρει επιτυχία στη δουλειά -Ο τρόπος για αύξηση και προαγωγή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πίσω από έναν επιτυχημένο άνδρα, κρύβεται μία δυναμική γυναίκα; Ισχύει κατά κάποιο τρόπο, όπως και το αντίστροφο.

Αν κάποιος πήρε πρόσφατα προαγωγή ή αύξηση, τότε ίσως θα πρέπει να ευχαριστήσει τον ή τη σύζυγό του για τη συγκεκριμένη επιτυχία. Αυτό προκύπτει από δύο πανεπιστημιακές έρευνες, που συμπέραιναν ότι αν κάποιος αποφασίσει να παντρευτεί, τότε το πρόσωπο που θα επιλέξει μπορεί να τον βοηθήσει να κερδίσει περισσότερα χρήματα και να εξασφαλίσει επαγγελματική επιτυχία.

Περσινή μελέτη του Washington University στο Σεντ Λιούις έδειξε ότι η προσωπικότητα των συζύγων παίζει διαρκώς ρόλο στις πιθανότητες επιτυχίας του έτερον ήμισυ. Μάλιστα, όχι μόνο ο σύντροφος, αλλά ολόκληρη η οικογένειά του! Μελέτη του Strayer University φέτος έδειξε ότι εκείνοι που θεωρούν τους εαυτούς τους πιο πετυχημένους, είναι πιο πιθανό να δηλώσουν ότι έχουν έναν πολύ υποστηρικτικό σύζυγο.

Σε ότι αφορά συγκεκριμένα τους συζύγους, η έρευνα του Washington University έδειξε ότι οι επιτυχημένοι που είναι παντρεμένοι έχουν κατά κύριο λόγο δίπλα τους κάποιον με υψηλή ευσυνειδησία.

«Αυτό δεν οφείλεται σε μεμονωμένα περιστατικά στα οποία σύζυγος σας πείθει να ζητήσετε αύξηση ή προαγωγή», εξηγεί ο καθηγητής Τζόσουα Τζόνσον, επικεφαλής της έρευνας, μιλώντας στην Daily Mail. «Αντιθέτως, η προσωπικότητα του συντρόφου επηρεάζει πολλούς καθημερινούς παράγοντες που οδηγούν κάποιον να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις που φέρνουν την αύξηση ή προαγωγή», συμπλήρωσε.

Αυτό μπορεί να αποδοθεί σε τρεις παράγοντες, κατά τους ερευνητές:

- οι εργαζόμενοι μπορούν να βασίζονται στο σύντροφο για να χειρίζεται τις περισσότερες καθημερινές υποχρεώσεις, όπως η πληρωμή λογαριασμών, η ανατροφή παιδιών και τα ψώνια.

- οι εργαζόμενοι μπορούν να αντιγράψουν κάποιες από τις καλές συνήθειες των ενσυνείδητων συντρόφων, φέρνοντας στοιχεία ζωτικής σημασίας όπως αξιοπιστία και επιμέλεια στο χώρο εργασίας.

- ο/η σύζυγος που φροντίζει να κυλά ομαλά η προσωπική ζωή, απλά μειώνει το άγχος του άλλου και το κάνει για εκείνον πιο εύκολο να διατηρήσει μία παραγωγική και υγιή ισορροπία δουλειάς- ζωής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σύζυγοι αύξηση προαγωγή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ