Στασινόπουλος για λίστα Λαγκάρντ: Eλειπαν τρία ονόματα από το αρχικό CD - iefimerida.gr

Στασινόπουλος για λίστα Λαγκάρντ: Eλειπαν τρία ονόματα από το αρχικό CD

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο έλεγχος της λίστας θα έπρεπε να είχε τελειώσει τώρα είπε ο πρώην ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος, υποστηρίζοντας επιπλέον ότι ο ίδιος δεν θα περίμενε εντολή από τον υπουργό για να κάνει έλεγχο της λίστας, όπως υποστήριξε ο Γιάννης Κάπελερης.

Ο κ. Στασινόπουλος περιέγραψε τον τρόπο που έφτασε η λίστα στα χεριά του μέσω πρωθυπουργικού γραφείου σε μορφή USB . Ο μάρτυρας περιέγραψε πως όταν του παραδόθηκε ο φάκελος με το στικακι αμέσως πέρασε από το μυαλό του η ιδέα ότι θα ήταν η λίστα Λαγκάρντ. Ενημέρωσε τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη ,ο οποίος διέταξε αμέσως έρευνα.

Στη συνεχεία ο κ.Στασινοπουλος αναφέρθηκε στη σύσταση κλιμακίου που μετέβη στο Παρίσι και έφερε τη νέα λίστα ,το δεύτερο cd με εντολή Στουρνάρα. Ο ίδιος διευκρίνισε πως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του δεν συναντήθηκε πότε με τον προκάτοχο του Γ.Διωτη με τον οποίο ο ίδιος ήρθε σε τηλεφωνική επαφή ζητώντας του να συναντηθούν για να τον ενημερώσει άλλα εκείνος αρνήθηκε επικαλούμενος οικογενειακά προβλήματα.

Οταν ανοίχτηκε η δεύτερη λίστα που ήρθε στη συνεχεία από το Παρίσι ακούσαμε για πρώτη φορά ότι τα αρχεία ήταν 2062.Και τότε είδαμε ότι είχε πρόβλημα σε σχέση με το προηγούμενο cd

Πρόεδρος: Μα,το πρώτο cd το είδαν μόνο τρία πρόσωπα, έκτοτε η τύχη του αγνοείται.
Ο πρόεδρος μάλιστα χαρακτήρισε θρίλερ όλη την επιχείρηση... άφιξης της λίστας, ενώ ο κ. Στασινοπουλος είπε ότι ήταν πρωτόγνωρος ο έλεγχος για το ΣΔΟΕ.

Ο Διώτης δεν ήθελε να καταθέσει

Νωρίτερα, ο επίσης πρώην ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Γιάννης Διωτης ζήτησε από το δικαστήριο να ανακαλέσει την απόφαση του περί κλήτευσης του στη δίκη γιατί είναι κατηγορούμενος σε άλλο δικαστήριο για την ίδια υπόθεση. Ωστόσο ο πρόεδρος του απάντησε ότι οι μάρτυρες δεν έχουν δικαίωμα να υποβάλουν δικονομικά αιτήματα και του ζήτησε να περιμένει τη σειρά του να καταθέσει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ