«Χορεύουν οι ελέφαντες» στην Αμερική - iefimerida.gr

«Χορεύουν οι ελέφαντες» στην Αμερική

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το τελευταίο μυθιστόρημα της Σοφίας Νικολαΐδου με τίτλο «Χορεύουν οι ελέφαντες» κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, λαμβάνοντας τα πρώτα διθυραμβικά σχόλια.

«The Scapegoat» είναι ο τίτλος του μυθιστορήματος της Σοφίας Νικολαΐδου που κυκλοφόρησε, πριν από μερικές μέρες, από τον εκδοτικό οίκο Melville House στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρόκειται για έναν ανεξάρτητο εκδοτικό οίκο που εδρεύει στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης και περιλαμβάνει στις λίστες του κορυφαίους λογοτέχνες από όλον τον κόσμο, όπως ο κάτοχος του βραβείου Νόμπελ Ίμρε Κέρτες και ο Αλεχάντρο Σάμπρα. Ο αμερικανός εκδότης ανακοίνωσε την κυκλοφορία του βιβλίου γράφοντας «Η μεγαλύτερη ανεξιχνίαστη υπόθεση μυστηρίου της ψυχροπολεμικής εποχής ζωντανεύει στο The Scapegoat».

Το μυθιστόρημα της Σοφίας Νικολαΐδου με μεταφράστρια την Karen Emmerich έχει ήδη αποσπάσει θετικές κριτικές από τον αμερικανικό Τύπο όπου γίνεται λόγος για ένα πολυσχιδές, διεισδυτικό, καλογραμμένο μυθιστόρημα από μια σημαντική ελληνίδα συγγραφέα, ενώ στις σελίδες του Πολιτισμού οι «Financial Times» δημοσιεύουν: «Η εικόνα τής εδώ και πολλές γενιές ηθικής κατάπτωσης σε μια Ελλάδα ταπεινωμένη από τα ξένα συμφέροντα σοκάρει. Η Νικολαΐδου εμβαθύνει στη μοιρολατρία που εκφράζεται από το αγαπημένο ρητό του πατέρα του Μηνά: Χορεύουν οι ελέφαντες και πάντα την πληρώνουν τα μυρμήγκια».

Το «Χορεύουν οι ελέφαντες» πραγματεύεται μια υπόθεση δολοφονίας που συντάραξε την Ελλάδα κατά την περίοδο του Εμφυλίου. Ένας αμερικανός δημοσιογράφος δολοφονείται στη Θεσσαλονίκη, η κυβέρνηση αναστατώνεται, οι ξένοι διπλωμάτες επεμβαίνουν. Κι ένας αθώος άνθρωπος δικάζεται και καταδικάζεται. Το έγκλημα κουκουλώνεται, η υπόθεση κλείνει. Η ξεχασμένη αυτή ιστορία καταδεικνύει το πώς ο κρατικός μηχανισμός και οι Μεγάλες Δυνάμεις, μπορούν να διαλύσουν τη ζωή ενός ανθρώπου. Παράλληλα, το βιβλίο χαρτογραφεί τη σύγχρονη καθημερινότητα στην Ελλάδα, ιδιαίτερα την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία, καθώς ο Μηνάς, ένας αντισυμβατικός, αριστούχος μαθητής αναλαμβάνει να κάνει μια εργασία για τη δολοφονία του αμερικανού δημοσιογράφου.

«Χορεύουν οι ελέφαντες» στην Αμερική  | iefimerida.gr 0
«Χορεύουν οι ελέφαντες» στην Αμερική  | iefimerida.gr 1
«Χορεύουν οι ελέφαντες» στην Αμερική  | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ