Ησυχος: Βύσματα τέλος στον στρατό - iefimerida.gr

Ησυχος: Βύσματα τέλος στον στρατό

(ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Κώστας Ησυχος ξεκαθαρίζει τα πράγματα για βύσματα, μεταθέσεις αλλά και για τα αναδρομικά των ενστόλων.

Με σύνθημα τα «βύσματα τέλος στο στρατό», ο αναπληρωτής υπουργός έστειλε μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις πως αυτό που έγινε με την μετάθεση των στατιωτών από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στον Έβρο ήταν μόνο η αρχή.

«Δώσαμε ένα τέρμα προσωρινό και όχι συνολικό σε αυτό που ονομάζουμε βύσμα και ακόμα δεν είμαστε ικανοποιημένοι σε ό,τι έχει γίνει», είπε αρχικά και συμπλήρωσε πως πρέπει να έχουμε θεσμικό πλαίσιο τέτοιο που να διασφαλίζει την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα της νεολαίας.

«Ο νέος να ανοίξει την ιστοσελίδα των Ενόπλων Δυνάμεων να δει σε ποια κατηγορία κοινωνική μπαίνει κτλ. Οι μεταθέσεις που έγιναν, δεν είναι τιμωρία» ανέφερε και τόνισε πως «είμαστε στη σκέψη και ανάλυση του περιεχομένου της θητείας».

Ερωτηθείς αν το υπουργείο χρειάζεται περισσότερα χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό, είπε πως δεν υπάρχει υπουργός που θα σας πει πως δεν χρειάζονται περισσότερα χρήματα.

Όσον αφορά τα αναδρομικά των ενστόλων, υπογράμμισε πως το θέμα έχει τεθεί επί τάπητος με το υπουργείο Οικονομικών και γι΄ αυτό τον λόγο, όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν μπορεί να είναι λαϊκιστής με την συγκεκριμένη ημερομηνία». «Θα τα δώσουμε και θα εκπληρώσουμε τη δέσμευσή μας», συμπλήρωσε.

Τέλος, ανέφερε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο κλείσιμο στρατοπέδων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κώστας Ησυχος στρατόπεδα βύσματα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ