Βαρουφάκης στις απολυμένες καθαρίστριες: Θα είστε οι πρώτες που θα προσληφθούν με τον νόμο Κατρούγκαλου - iefimerida.gr

Βαρουφάκης στις απολυμένες καθαρίστριες: Θα είστε οι πρώτες που θα προσληφθούν με τον νόμο Κατρούγκαλου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης φέρεται να διαβεβαίωσε τις εκπροσώπους των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, με τις οποίες συναντήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, πως θα επαναπροσληφθούν άμεσα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βαρουφάκης φέρεται να είπε πως οι καθαρίστριες θα είναι οι πρώτες που θα προσληφθούν μόλις καταθέσει το σχετικό νομοσχέδιο ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε τις εκπροσώπους των καθαριστριών για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η κυβέρνηση, και πιο συγκεκριμένα το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να δρομολογηθεί η επαναπρόσληψή τους.

Ωστόσο, δεν διευκρίνισε αν θα επαναπροσληφθούν ως πλήρους ή μερικής απασχόλησης.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν εξετάζεται η επιστροφή της αναδρομικής καταβολής του 25% του μισθού που λάμβαναν κατά την περίοδο διαθεσιμότητάς τους.

Ο υπουργός Οικονομικών μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης δήλωσε ότι «η διευθέτηση του ζητήματος για τις καθαρίστριες είναι θέμα ηθικής και συμβολικής σημασίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ