Γεύμα κορυφής με Τσίπρα και Σαμαρά στην Προεδρία [εικόνες] - iefimerida.gr

Γεύμα κορυφής με Τσίπρα και Σαμαρά στην Προεδρία [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο ώρες διήρκησε το γεύμα «κορυφής» στο προεδρικό μέγαρο που παρέθεσε ο απερχόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στον διάδοχό του Προκόπη Παυλόπουλο και στο οποίο παρακάθισαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς.

Παρόντες επίσης ήταν ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης και ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Σωτήρης Ρίζος.

Χωρίς να έχει γίνει γνωστό ακόμη το τι διημήφθη, είναι βέβαιο ότι το πρώτο μετεκλογικό τετ α τετ Τσίπρα-Σαμαρά θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Γεύμα κορυφής με Τσίπρα και Σαμαρά στην Προεδρία [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που μιλούν για μίνι συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, αφού το γεύμα είχε κλειστεί από την Τρίτη, αλλά μόλις σήμερα ανακοινώθηκε.

Αγνωστο είναι ακόμη το πότε θα γίνει τελικώς η ορκωμοσία του κ. Παυλόπουλου, πάντως η θητεία του Κάρολου Παπούλια λήγει στις 12 Μαρτίου.

Ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού ορκιστεί, θα μεταβεί την επόμενη μέρα στο Μέγαρο της Ηρώδου Αττικού και θα παραλάβει από τον προκάτοχό του.

Γεύμα κορυφής με Τσίπρα και Σαμαρά στην Προεδρία [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Νυν και τέως πρωθυπουργός στο πρώτο τετ α τετ

Είναι η πρώτη φορά που ο Αλέξης Τσίπρας και ο Αντώνης Σαμαράς θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο, μετά τη θυελλώδη συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Οι δύο άνδρες έχουν συγκρουστεί με τον σκληρότερο τρόπο τις πρώτες 40 ημέρες της νέας διακυβέρνησης.

Τόσο στη διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους, όσο και στην υπογραφή της δανειακής σύμβασης, η σύγκρουση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ήταν σφοδρή.

Το τελευταίο περιστατικό σύγκρουσης μεταξύ των δύο κομμάτων ήταν το χθεσινό έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών που έδινε «ελευθέρας» στους παράνομους μετανάστες και το οποίο ο υπουργός Γιάννης Πανούσης κατήργησε, δηλώνοντας ότι πίσω από το εν λόγω έγγραφο υπάρχει δάκτυλος Σαμαρά.

Παράδοση-παραλαβή

Ας σημειωθεί ότι η σχέση των δύο πολιτικών οξύνθηκε ιδιαίτερα όταν ο Αντώνης Σαμαράς αρνήθηκε να κάνει την παράδοση-παραλαβή στον νέο πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Γεύμα κορυφής με Τσίπρα και Σαμαρά στην Προεδρία [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ