Χαρδούβελης: Η κυβέρνηση θα λάβει πολύ σκληρότερα μέτρα αν δεν σηκώσει τα μανίκια - iefimerida.gr

Χαρδούβελης: Η κυβέρνηση θα λάβει πολύ σκληρότερα μέτρα αν δεν σηκώσει τα μανίκια

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επικριτικός απέναντι στους οικονομικούς χειρισμούς της κυβέρνησης εμφανίστηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Ο κ. Χαρδούβελης τόνισε κατά τη διάρκεια της ραδιοφωνικής του συνέντευξης στο Βήμα FM ότι «μεχρι τώρα, η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει πράγματα που δημιουργούν κόστος, αλλά δεν μας έχει πει πώς θα τα βγάλει πέρα με τα έσοδα. Δεν μας έχει πει πώς θα ξεπαγώσει η οικονομία. Έχουμε ένα ρυθμό ανάπτυξης με την ίδια πιθανότητα να έχουμε και ύφεση, εξαρτάται από την κυβέρνηση, αν δεν ασχοληθεί με τις λεπτομέρειες και δεν σηκώσει τα μανίκια να αρχίσει να δουλεύει».

Μάλιστα, ο πρώην υπουργός εξέφρασε φόβους για πολύ σκληρότερα μέτρα, λέγοντας: «Πολύ φοβάμαι ότι αν δεν το κάνει, όχι μόνο δεν θα μπορέσει να κάνει πράξη αυτά που έχει εξαγγείλει, αλλά μπορεί να πάρει και πολύ χειρότερα μέτρα. Συμφωνώ να της δώσουν μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά ο φόβος μου είναι ότι ακόμη και με μηδενικό πρωτογενές πλεόνασμα μπορεί να χρειαστεί μέτρα, διότι η οικονομία δεν πάει καλά και δεν την έχει προσέξει. Αν δεν έχεις έσοδα, πρέπει από κάπου να τα βρεις».

Εμείς δεν θέλαμε εξάμηνη, αλλά τρίμηνη παράταση

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, ο κ. Χαρδούβελης εξήγησε ότι οι τεράστιες υποχρεώσεις του Μαρτίου ήταν ο λόγος για τον οποίο «εμείς δεν θέλαμε εξάμηνη αλλά τρίμηνη παράταση». «Εάν μας έδιναν εξάμηνη παράταση, οι δανειστές θα κάθονταν και θα έλεγαν «εντάξει, θα το δούμε». Και η κυβέρνηση θα καθυστερούσε, ενώ θα άνοιγε ένα τεράστιο περιθώριο να μπουν και άλλα πράγματα στο τραπέζι» συμπλήρωσε.

Όσο για το λόγο για τον οποίο η παράταση που δόθηκε ήταν δίμηνη ο πρώην υπουργός Οικονομικών είπε ότι «είχαμε μια χώρα που οι τρεις μήνες έπεσαν μέσα στην προεκλογική της περίοδο και το να αναφερθεί η Ελλάδα σ’ αυτή τη χώρα θα ήταν κακό γι’ αυτούς – δεν θα την ονομάσω…».

Οσο για τα δύο e-mail του ίδιου και του κ. Βαρουφάκη, ο κ. Χαρδούβελης ήταν κατηγορηματικός: «Είναι δύο ανόμοια πράγματα».

«Το e-mail Χαρδούβελη παρουσιάζει κάποιες δεσμεύσεις στο κλείσιμο της αξιολόγησης και το e-mail Βαρουφάκη ανοίγει την ατζέντα των θεμάτων. Είναι η αρχή. Η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος π.χ. (για τις συντάξεις) δεν ήταν στο δικό μου e-mail, αλλά έχει ψηφιστεί. Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά, θα το δούμε σε τέσσερις μήνες αν θα πάρει πίσω τη ρήτρα για τις επικουρικές. Πρέπει να έρθει ένα ολοκληρωμένο πακέτο για το τι θα κάνει (ο Βαρουφάκης). Ακόμα δεν ξέρουμε. Ακούμε τον έναν ή τον άλλον υπουργό, αλλά δεν ξέρουμε ακόμα τι θα κάνει (η κυβέρνηση). Δεν είχαμε πει ότι σώνει και καλά αυξάνουμε άμεσα τον ΦΠΑ στα ξενοδοχεία. Είχαμε πει ότι αν στα μέσα της χρονιάς δεν πιάσουμε τους στόχους και δεν πάμε καλά, θα τους το δώσουμε αυτό. Και πιστεύαμε ότι δεν θα γινόταν αυτό, θα πιάναμε το στόχο» ξεκαθάρισε ο κ. Χαρδούβελης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γκίκας Χαρδουβέλης μέτρα e-mail
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ