«Κύλησε» πάλι το Χρηματιστήριο -Σε πτώση ο Γενικός Δείκτης - iefimerida.gr

«Κύλησε» πάλι το Χρηματιστήριο -Σε πτώση ο Γενικός Δείκτης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνέχεια της χθεσινής -έστω ισχνής- ανοδικής αντίδρασης περίμεναν οι περισσότεροι αναλυτές σήμερα στο Χρηματιστήριο, πτώση τούς βγήκε...

Συγκεκριμένα, ενώ η αγορά άνοιξε με θετικό πρόσημο, πολύ γρήγορα γύρισε στο... κόκκινο, με τον Γενικό Δείκτη στις 11.40 να υποχωρεί κατά -2,32%, ευρισκόμενος στις 841,23 μονάδες, και τις τράπεζες να έχουν μπει στο στόχαστρο των πωλητών. Από εκείνο το χρονικό σημείο και εφεξής, μετά και την επιτυχημένη δημοπρασία εντόκων γραμματίων, οι απώλειες άρχισαν σταδιακά να περιορίζονται.

Μάλιστα, λίγο πριν από τις 3 μ.μ. ο Γενικός Δείκτης πέρασε σε θετικό έδαφος, αλλά διατηρήθηκε μόνο για λίγο εκεί. Τώρα (15.33) υποχωρεί κατά -0,70%, με τον τζίρο να κινείται για ακόμη μία ημέρα σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Όσον αφορά στα γεγονότα που αναμένονται τις προσεχείς ημέρες, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον επικεντρώνεται αυτή τη στιγμή στην αυριανή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και τις αποφάσεις που αυτή θα πάρει (και) για την Ελλάδα.

Πάντως, οι (συνεχόμενες) δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων δεν βοηθούν στο να επικρατήσει μια κάποια σχετική ηρεμία στην αγορά. Πόσω μάλλον όταν προέρχονται από τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, που δήλωσαν, εν πολλοίς, ότι οι Έλληνες δεν θα πρέπει να περιμένουν πως η κυβέρνηση θα υλοποιήσει αυτά που δεσμεύτηκε να πράξει...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χρηματιστήριο συνεδρίαση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ