Τσακαλώτος: Μέχρι σήμερα οι ελίτ δεν πλήρωναν φόρους - iefimerida.gr

Τσακαλώτος: Μέχρι σήμερα οι ελίτ δεν πλήρωναν φόρους

(EUROKINISSI//ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάλεσμα προς τους εταίρους να δώσουν ευκαιρία στην Ελλάδα ώστε να λειτουργήσει το πρόγραμμα-γέφυρα έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας.

Άνοιγμα των στροφίγγων ρευστότητας ζήτησε από τους εταίρους ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στον Σκαι, ανέφερε πως χρειάζεται να δοθεί στην κυβέρνηση περιθώριο για να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα, χωρίς να χρειάζεται να ασχολείται με την αντιμετώπιση της ρευστότητας. «Δεν μπορούν να ασχολούνται οι κ. Βαρουφάκης και Μάρδας με τη ρευστότητα», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε πως «δεν θα είναι εύκολο να προσπαθήσουν να μας στραγγαλίσουν αν δείξουμε καλή πίστη».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην ανάγκη για δημιουργία φορολογικής συνείδησης στους πολίτες, λέγοντας πως «μέχρι σήμερα οι ελίτ δεν πληρώνανε τους φόρους», ενώ πρόσθεσε ότι «τεχνικές παρατηρήσεις για τις 100 δόσεις πρέπει να τις ακούσουμε». «Πρέπει να δημιουργήσουμε φορολογική συνείδηση, με τον πολίτη να γνωρίζει ένα δίκαιο κράτος».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μίλησε και για «κάποια ανεξαρτησία» της γγ. Εσόδων. «Οι άνθρωποι που στελεχώνουν ανεξάρτητες αρχές έχουν δικές τους απόψεις... Η δημοσιονομική πολιτική δεν μπορεί να εντελώς ανεξάρτητη από το λαϊκό έρεισμα και τις λαϊκές πολιτικές» υπογράμμισε, ενώ συμπλήρωσε πως η αποπομπή του Χάρη Θεοχάρη από την προηγούμενη κυβέρνηση είχε μεγάλο κόστος.

Τέλος, όσον αφορά το πακέτο των 6 μεταρρυθμίσεων εξήγησε πως βρίσκεται ακόμα στο τραπέζι και πως πρόκειται για τις πρώτες ιδέες που σκοπό έχουν να πείσουν τους θεσμούς πως η διαδικασία των μεταρρυθμίσεων βρίσκεται σε προτεραιότητα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ