Συνάντηση Κουράκη με εκπροσώπους δασκάλων: Τι αλλάζει σε μετατάξεις, προσλήψεις - iefimerida.gr

Συνάντηση Κουράκη με εκπροσώπους δασκάλων: Τι αλλάζει σε μετατάξεις, προσλήψεις

(ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεσμεύσεις προς τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των δασκάλων για διερεύνηση των μετατάξεων αλλά και της εξάντλησης των περιθωρίων για προσλήψεις, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων εξήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Τάσος Κουράκης.

Οι δύο πλευρές συναντήθηκαν και συζήτησαν ζητήματα που αφορούν τον κλάδο της Παιδείας. Μέλημα του αναπληρωτή υπουργού, όπως ο ίδιος τόνισε, είναι να δοθεί προτεραιότητα στους απολυμένους και τους εκπαιδευτικούς που έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Όσον αφορά το θέμα των μετατάξεων, το υπουργείο αναφέρει πως το θέμα θα διερευνηθεί σε συνεργασία με τις ομοσπονδίες, καθώς όπως ειπώθηκε, υπήρχαν παραβιάσεις σε κανόνες δικαίου. Η επίλυση του προβλήματος θα επέλθει ύστερα από την δημιουργία επιτροπής με την συμμετοχή εκπροσώπων των Ομοσπονδιών, σε διάστημα δύο εβδομάδων.

Ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, πως το νομοσχέδιο αξιολόγησης εκπαιδευτικών, που είχε καταθέσει η προηγούμενη κυβέρνηση, θα καταργηθεί από πολυνομοσχεδίου που θα έρθει στην Βουλή. Σχετικές εγκύκλιοι με το θέμα, αν απαιτούνται, θα αποσταλούν στα σχολεία τις επόμενες μέρες.

Για την καθυστέρηση πληρωμών στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς λέχθηκε πως το ζήτημα θα λυθεί άμεσα. Παράλληλα, για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων αναφέρθηκε πως έγινε με κριτήριο τον περιορισμό των δαπανών, χωρίς παιδαγωγικά, εκπαιδευτικά και αναπτυξιακά κριτήρια.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Τάσος Κουράκης δεσμεύτηκε πως θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ