Νετανιάχου: Απειλή για την ειρήνη το Ιράν - iefimerida.gr

Νετανιάχου: Απειλή για την ειρήνη το Ιράν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου βρέθηκε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχιου, ο οποίος «τάραξε» για άλλη μια φορά τα «νερά», εκτοξεύοντας τα πυρά του προς το Ιράν.

«Το Ιράν στηρίζει την παγκόσμια τρομοκρατία και απειλεί την ειρήνη», ανέφερε, αρχικά, τονίζοντας πως το η χώρα είναι εχθρός των Αμερικανών. Ωστόσο, δεν παρέλειψε να διαχωρίσει την περίπτωση συνεργασίας της Τεχεράνης με την διεθνή κοινότητα κατά του Ισλαμικού κράτους.

«Η μάχη του Ιράν κατά των τζιχαντιστών δεν το κάνει αυτόματα φίλο των ΗΠΑ», είπε.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κατέκρινε τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας να διαπραγματευτεί για το πυρηνικό πρόγραμμα, υπογραμμίζοντας πως ούτε οι επιθεωρητές δεν είναι σε θέση να σταματήσουν τις παραβιάσεις του Ιράν.

«Το Ιράν παίζει κρυφτούλι με τους επιθεωρητές. Οποιαδήποτε συμφωνία θα σημάνει σοβαρότατες παραχωρήσεις προς το καθεστώς» προειδοποίησε.

Μεταξύ άλλων σχολίασε και την άποψη ότι «ακόμα και μια κακή συμφωνία με το Ιράν είναι προτιμότερη από το να μην υπάρχει συμφωνία, καθότι η εναλλακτική είναι η σύρραξη», λέγοντας ότι η εναλλακτική σε μια κακή συμφωνία, είναι «μια καλύτερη συμφωνία».

Προτείνοντας τρόπο για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από την διεθνή κοινότητα το Ιράν τόνισε

ότι πρέπει να συνεχιστεί η πίεση «σε ένα ευάλωτο καθεστώς», όπως χαρακτήρισε την κυβέρνηση της Τεχεράνης.

Τέλος, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ αναφέρθηκε εμμέσως και στις επικρίσεις που δέχθηκε -κυρίως από τον Λευκό Οίκο-για την παρουσία του στην αμερικανική πρωτεύουσα, λίγες μόλις μέρες προτού διεξαχθούν πρόωρες εκλογές στη χώρα του.

«Λυπάμαι που ορισμένοι δίνουν πολιτικό χαρακτήρα στην επίσκεψή μου. Σας διαβεβαιώ ότι δεν είναι αυτός ο σκοπός μου», κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μεντζαμιν Νετανιάχου Ιράν ΗΠΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ