Βορίδης-Γεωργιάδης απαντούν στον Κουρουμπλή με κοινό tweet: Να μη λασπολογεί - iefimerida.gr

Βορίδης-Γεωργιάδης απαντούν στον Κουρουμπλή με κοινό tweet: Να μη λασπολογεί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκληρή απάντηση έλαβε ο υπουργός Υγείας, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής από τους προκατόχους του σχετικά με τις «λεόντειες» συμβάσεις που όπως κατήγγειλε έγιναν την περασμένη διετία με γερμανικές εταιρείες σε βάρος του Δημοσίου.

Βορίδης-Γεωργιάδης απαντούν στον Κουρουμπλή με κοινό tweet: Να μη λασπολογεί | iefimerida.gr 0

Στην κοινή ανακοίνωση που προχώρησαν ο Αδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης, αναφέρεται ότι «ανέχονται την πολιτική κριτική αλλά δεν δέχονται μύγα στο σπαθί τους για την τιμή τους».

Οι δύο πρώην υπουργοί Υγείας και βουλευτές της ΝΔ, αναφέρουν ότι «σύμβαση με γερμανική εταιρία που έλαβε 10 εκατ. ευρώ για υπηρεσίες που δεν παρείχε, δεν υπάρχει» και καταλογίζουν στον κ. Κουρουμπλή ότι «βάζει λάσπη στον ανεμιστήρα».

«Δεχόμαστε την πολιτική κριτική όσο άδικη και στρεβλή κι αν είναι, αλλά για την τιμή και την υπόληψή μας δε δεχόμαστε μύγα στο σπαθί μας» τονίζουν οι δύο βουλευτές και καλούν τον υπουργό Υγείας αντί «να λασπολογεί, να απαντήσει γιατί δέχτηκε να επιστρέψουν ποσά για την αποπληρωμή προμηθειών του ΕΣΥ στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους».

Βορίδης-Γεωργιάδης απαντούν στον Κουρουμπλή με κοινό tweet: Να μη λασπολογεί | iefimerida.gr 1

Ακολουθεί η απάντηση:

«Σε «σκάνδαλα» στο Υπουργείο Υγείας αναφέρθηκε ο κ. Κουρουμπλής κατά το διάστημα της υπουργείας μας, αναφερόμενος σε γερμανική εταιρία που έλαβε 10 εκατομμύρια ευρώ για υπηρεσίες που δεν παρείχαν.

Επειδή τέτοια σύμβαση δεν υπάρχει.

Επειδή υπάρχει όμως σύμβαση του Υπουργείου Υγείας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, δηλαδή τον υγειονομικό οργανισμό του ΟΗΕ, δηλ. τον παγκοσμίως σοβαρότερο και πλέον έγκριτο υγειονομικό οργανισμό για παροχή τεχνικής βοήθειας ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων έχουν καταβληθεί περίπου 2 εκατομμύρια φυσικά για έργο που έχει παραδοθεί, χρηματοδοτείται δε από χρήματα του ΕΣΠΑ που μπορούν να διατεθούν μόνο για λήψη τεχνικής βοήθειας, η δε Βουλή είναι ενήμερη για την σύμβαση αυτή που υπεγράφη επί υπουργίας.

Επειδή η λάσπη στον ανεμιστήρα από εμάς δεν γίνεται ανεκτή.

Επειδή πολιτική κριτική δεχόμαστε όσο άδικη και στρεβλή και αν είναι, αλλά για την τιμή και την υπόληψή μας δεν δεχόμαστε μύγα στο σπαθί μας.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Κουρουμπλής ας εξηγήσει γιατί δέχτηκε να επιστρέψουν ποσά για την αποπληρωμή προμηθειών των νοσοκομείων στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και ας αφήσει τα δήθεν σκάνδαλα. Αν όμως εμμένει και δεν του αρέσει η συγκεκριμένη σύμβαση, ας την καταγγείλει. Άλλως επιτέλους ας παύσει να λασπολογεί.

Μάκης Βορίδης

Βουλευτής Αττικής, ΝΔ και πρώην Υπουργός Υγείας

Αδωνις Γεωργιάδης

Βουλευτής Β’ Αθηνών, ΝΔ και πρώην Υπουργός Υγείας»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γεωργιάδης Βορίδης Κουρουμπλής
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ