ΝΔ: Το Μαξίμου λέει ψέματα για τις αυξήσεις στη ΔΕΗ -ΠΑΣΟΚ: Ας μην υπέγραφε ο Λαφαζάνης - iefimerida.gr

ΝΔ: Το Μαξίμου λέει ψέματα για τις αυξήσεις στη ΔΕΗ -ΠΑΣΟΚ: Ας μην υπέγραφε ο Λαφαζάνης

Nikos Libertas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Βραχυκύκλωμα» προκάλεσε στη Συγγρού η ενημέρωση του Μαξίμου σχετικά με τις αυξήσεις στους μισθούς της ΔΕΗ. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Καραγκουνης, αντέδρασε με έντονο τρόπο.

«Είναι αδιανόητα τα ψέματα που αραδιάζει στην ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου, για να καλύψει τις προκλητικές αυξήσεις που ενέκρινε στους κομματικούς του φίλους, τον κ. Φωτόπουλο και τους υπόλοιπους συνδικαλιστές της ΔΕΗ» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Ο κ. Καραγκούνης, επικαλούμενος άτυπη ενημέρωση από το Μαξίμου, που αναφέρει πως η συλλογική σύμβαση δεν υπογράφηκε από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα υποστηρίζει: «Πρόκειται για τεράστιο ψέμα. Οι αυξήσεις υπογράφηκαν την προηγούμενη Παρασκευή 27/2/15, με την απόλυτη γνώση και έγκριση του αρμόδιου υπουργού».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κάνει λόγο για «απύθμενη υποκρισία» του ΣΥΡΙΖΑ γιατί «ενώ χαρίζουν αυξήσεις 6 ευρώ την ημέρα στους συνδικαλιστές της ΔΕΗ, υπόσχονται ότι θα δώσουν μόλις 1,5 ευρώ την ημέρα, σε 300.000 ανθρώπους, για να αντιμετωπίσουν την «ανθρωπιστική κρίση»».

Σημειώνει μάλιστα πως «είναι αδιανόητο να συμβαίνει αυτό, την ώρα που η κυβέρνηση περικόπτει στο μισό τους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων, την ώρα που προαναγγέλλει έκτακτες εισφορές και αύξηση του ΦΠΑ, την ώρα που αυξάνει το χαράτσι για τη λειτουργία της ΕΡΤ, μόνον και μόνο για να ικανοποιηθεί η κομματική της πελατεία».

Η ΝΔ ζητά από την κυβέρνηση «να πάρει σήμερα πίσω την απαράδεκτη απόφασή της, που προκαλεί το κοινό αίσθημα» και καταλήγει ειρωνικά: «Φαίνεται ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ το συμφέρον του κ. Φωτόπουλου μπαίνει πάνω από την κοινωνική δικαιοσύνη».

ΠΑΣΟΚ: Λίγη σοβαρότητα στην κυβέρνηση, μπορούσαν να μην υπογράψουν τις αυξήσεις

Το ΠΑΣΟΚ αντιδρώντας στα όσα υποστήριξε η κυβέρνηση για το θέμα της αύξησης των μισθών στη ΔΕΗ σχολίασε: «Επιτέλους λίγη σοβαρότητα. H κυβέρνηση θα μπορούσε να αλλάξει τη διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε. Μπορούσαν επίσης να πουν στην ΔΕΗ Α.Ε. να μην υπογράψει με την ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ».

Οπως υποστηρίζει η Χ. Τρικούπη «είναι πρωτοφανής και υποκριτικός ο ισχυρισμός της κυβέρνησης, ότι δεν γνώριζε για την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης μεταξύ της ΓΕΝΟΠ και της ΔΕΗ». Σημειώνουν δε ότι «δεν δηλώνουν διαφωνία ούτε πρόθεση επανόρθωσης».

Το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι «ο αρμόδιος Υπουργός κ. Λαφαζάνης και ήξερε και μπορούσε. Από την άλλη, ο επί της ουσίας συναρμόδιος υπουργός Οικονομικών, δήλωσε άγνοια κινούμενος στο προσφιλές του δόγμα της δημιουργικής ασάφειας».

Και καταλήγει: «Ποιος τους πιστεύει; Ας σταματήσουν να ψεύδονται ασυστόλως στη κυβέρνηση και ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Και φυσικά να μην διανοηθούν να προχωρήσουν σε αύξηση των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ