Αρνητική πρωτιά για την Ελλάδα σε έκθεση του ΟΗΕ για τα ναρκωτικά -Κόμβος ουσιών η χώρα - iefimerida.gr

Αρνητική πρωτιά για την Ελλάδα σε έκθεση του ΟΗΕ για τα ναρκωτικά -Κόμβος ουσιών η χώρα

(EUROKINISSI/ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αρνητική «πρωτιά» της Ελλάδας σε έκθεση του ΟΗΕ σχετικά με την πολιτική και την στρατηγική που ακολουθεί η χώρα για τα ναρκωτικά.

Σύμφωνα με την έκθεση που παρουσιάστηκε από την Διεθνή Επιτροπή του ΟΗΕ για τον έλεγχο των ναρκωτικών στο ΚΕΘΕΑ, η Ελλάδα είναι η δίοδος μέσω της οποίας προωθούνται η ηρωίνη και το χασίς προς την Δυτική Ευρώπη.

Τα στοιχεία του ΟΗΕ σοκάρουν καθώς δείχνουν ότι η χώρα έχει ποσοστό της τάξης του 37% νέων περιστατικών του ιού HIV ανάμεσα σε χρήστες ενδοφλέβιων ουσιών.

Μεταξύ άλλων,επισημαίνεται πως κατά την περίοδο 2011-2012 υπήρχε αύξηση των κατασχέσεων κάνναβης, γεγονός που σημαίνει πως η χώρα αποτελεί κέντρο διακομισμού χασίς.

Ο ΟΗΕ καλεί τις κυβερνήσεις των χωρών να υιοθετήσουν μια πιο πάγια πολιτική για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών.

Οι εκπρόσωποι του ΚΕΘΕΑ σχολιάζοντας τα όσα ειπώθηκαν από τον Οργανισμό, έκαναν λόγο για μη ενασχόλησης της ελληνικής πολιτικής με την μάστιγα των ναρκωτικών. Μάλιστα, ζήτησαν να γίνει εφαρμογή του νόμου 4139 σχετικά με την υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης, που αφορούν τα εναλλακτικά μέτρα για την ποινική αντιμετώπιση των εξαρτημένων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ναρκωτικά ΟΗΕ ΚΕΘΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ