ΝΔ: Η κυβέρνηση εξαγγέλλει κοινωνικά μέτρα που εμείς είχαμε νομοθετήσει - iefimerida.gr

ΝΔ: Η κυβέρνηση εξαγγέλλει κοινωνικά μέτρα που εμείς είχαμε νομοθετήσει

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η κυβέρνηση εξαγγέλλει κοινωνικά μέτρα που η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά είχε νομοθετήσει και είχε εντάξει στον τρέχοντα Προϋπολογισμό».

Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης αναφορικά με το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση.

Μάλιστα, παραθέτει και τα αντίστοιχα παραδείγματα, λέγοντας:

  • Το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ ήδη υπάρχει.
  • Το κοινωνικό τιμολόγιο της ΕΥΔΑΠ ήδη υπάρχει.
  • Τα κοινωνικά παντοπωλεία ήδη υπάρχουν.
  • Τα συσσίτια για τους απόρους μέσω των Δήμων και της Εκκλησίας ήδη υπάρχουν.
  • Η πρόσβαση όλων των ανασφάλιστων στα δημόσια νοσοκομεία ήδη υπάρχει.
  • Η προστασία της πρώτης κατοικίας ήδη υπάρχει τα τελευταία πέντε χρόνια.
  • Οι εκατό δόσεις έχουν ήδη θεσμοθετηθεί.

«Θυμίζουμε ότι όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ τα είχε καταψηφίσει» υπογραμμίζει ο Κώστας Καραγκούνης και συμπληρώνει: «Η Νέα Δημοκρατία επικροτεί οτιδήποτε διευκολύνει τα νοικοκυριά που έχουν χαμηλά εισοδήματα, χωρίς να δημιουργείται δημοσιονομικό κενό. Να θυμίσουμε, άλλωστε, ότι πέρα από αυτά, η προηγούμενη κυβέρνηση διένειμε πέρυσι επιπρόσθετα 500 εκατ. ευρώ σε νοικοκυριά με χαμηλά εισοδηματικά και περιουσιακά στοιχεία. Υπερδιπλάσιο ποσό από αυτό που προαναγγέλλει η σημερινή κυβέρνηση και μάλιστα χωρίς δημοσιονομικά ισοδύναμα, που τώρα αναζητά. Διότι τότε είχαμε υπερκαλύψει τους δημοσιονομικούς στόχους.

»Ωστόσο, η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να απαντήσει: Τι θα γίνει με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, την πιο ουσιαστική απάντηση για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων που η κυβέρνηση Σαμαρά εφήρμοσε πιλοτικά στις 13 περιφέρειες και από το δεύτερο εξάμηνο του 2015 θα εφαρμοζόταν σε όλη την Επικράτεια;».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ