Fitch: Εάν η Ελλάδα δεν συμφωνήσει με την Ευρωζώνη θα την υποβαθμίσουμε - iefimerida.gr

Fitch: Εάν η Ελλάδα δεν συμφωνήσει με την Ευρωζώνη θα την υποβαθμίσουμε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και κυρίως προς την Ελλάδα έστειλε ο οίκος αξιολόγησης Fitch διά του Εντ Πάρκερ, ενός εκ των κορυφαίων στελεχών της.

Όπως σημειώνει το Reuters, σε ερώτηση που τέθηκε στον Πάρκερ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στο Reuters Global Markets Forum chatroom για το τι θα πράξει ο οίκος με την Ελλάδα, απάντησε πως αν δεν υπάρξει μακροχρόνια συμφωνία με τους εταίρους της, τέτοια που θα καλύπτει τις ανάγκες χρηματοδότησής της, τότε θα χρειαστεί να γίνει υποβάθμιση στην πιστοληπτική αξιολόγησή της.

Μάλιστα, χαρακτήρισε αυτή τη συμφωνία βοήθειας «διαρκή», κάτι που αν υπάρξει θα αποτρέψει περαιτέρω υποβάθμιση της Ελλάδας. «Πιστεύουμε πως τελικά θα επιτευχθεί μια συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη, καθώς ένα Grexit θα κόστιζε και στις δύο πλευρές. Αν υπάρξει αποτυχία σε μια διαρκή συμφωνία, αυτό θα οδηγήσει σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της χώρας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πάρκερ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ