Σακελλαρίδης: Θα πάρουμε τη γνώμη των δανειστών για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές - iefimerida.gr

Σακελλαρίδης: Θα πάρουμε τη γνώμη των δανειστών για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πλήρη κάλυψη στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη παρείχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης με αφορμή τα σκωπτικά σχόλια της «Αυγής».

Ο κ. Σακελλαρίδης ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα (σ.σ.: με τον κ. Βαρουφάκη), επιτελεί τον ρόλο του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει και στο μέλλον».

Μιλώντας στα Παραπολιτικά, ο κ. Σακελλαρίδης έβαλε τέλος στα σενάρια περί έκτακτης εισφοράς, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει κανένας τέτοιος σχεδιασμός από την πλευρά της κυβέρνησης», για να προσθέσει πως αυτές οι ανάγκες θα βρεθεί ο τρόπος για να αντιμετωπιστούν.

«Θα πάρουμε τη γνώμη των δανειστών»

Με ορίζοντα την κατάθεση του νομοσχεδίου για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και για τον εάν έχει πάρει το «πράσινο φως» από τους εταίρους, ανέφερε πως την εν λόγω ρύθμιση «επεξεργάζονται τα τεχνικά κλιμάκια του ΥΠΟΙΚ και θα πάρουμε ενδεχομένως και τη γνώμη των δανειστών», ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως «αν θα υπάρχει διαβούλευση (σ.σ.: με τους εταίρους) είναι διαφορετικό από το να έρχονται νομοσχέδια από το εξωτερικό και να γίνονται νόμοι του κράτους».

«Πιστεύουμε ότι θα πάρουμε τη δόση»

Κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση σε επίπεδο ρευστότητας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχτηκε ότι «ο Μάρτης είναι ένας δύσκολος μήνας για τις υποχρεώσεις της χώρας. Το οικονομικό επιτελείο βρίσκει τρόπους για να μην υπάρξει πρόβλημα στη ρευστότητα του ελληνικού δημοσίου, θα πληρωθούν όλες οι οφειλές».

Διαβεβαίωσε ότι «δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα σε σχέση με τη χρηματοδότηση της χώρας» και απαντώντας στο ερώτημα αν θα εκταμιευθεί η δόση των 7,5 δισ. είπε πως είναι «ανοικτό το ζήτημα και πιστεύουμε ότι θα έχει θετική έκβαση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ