Τρισδιάστατες εκτυπώσεις, τοπία ήχου, όπερα τσέπης: Από σήμερα στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ - iefimerida.gr

Τρισδιάστατες εκτυπώσεις, τοπία ήχου, όπερα τσέπης: Από σήμερα στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ορμή συνεχίζονται οι πολύπλευρες θεαματικές εκδηλώσειςστο Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) με τίτλο «Ακτίνες Δράσης- Σημεία Επαφής».

Στόχος των εκδηλώσεων είναι να δοθεί η δυνατότητα στο ευρύ κοινό να έρθει κοντά στο ΚΠΙΣΝ και να πάρει μια δυνατή «γεύση» από το αύριο του έργου, το οποίο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2016. Συγκεκριμένα, οι προτάσεις του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ για την εβδομάδα 3 με 8 Μαρτίου περιλαμβάνουν:

Τρισδιάστατες εκτυπώσεις, τοπία ήχου, όπερα τσέπης: Από σήμερα στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ | iefimerida.gr 0


Τρισδιάστατη Εκτύπωση – 03.03.15, Ώρα 17.00
Από το τρισδιάστατα εκτυπωμένο σπίτι του Άμστερνταμ μέχρι την πρόταση για μια διαστημική βάση στη Σελήνη, η τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης μετασχηματίζει άνευ προηγουμένου την ιδέα της αρχιτεκτονικής.
Το εργαστήριο τρισδιάστατης εκτύπωσης καλεί συμμετέχοντες από διαφορετικά πεδία για να μοιραστεί αυτή την εμπειρία ανατροπής της αρχιτεκτονικής πρακτικής όπως την γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Βασιλική-Μαρία Πλαβού, αρχιτέκτων
Φώτης Σαγώνας, αρχιτέκτων-εικαστικός

*Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή


Arduino – 05.03.2015, Ώρα 17.00
Το εργαστήριο στοχεύει στην ένταξη των συμμετεχόντων στον κόσμο του physical computing, τον τομέα που εντάσσει το φυσικό κόσμο στον κόσμο τον υπολογιστών και αντίστροφα. Με τη χρήση διάφορων αισθητήρων (π.χ. απόστασης, πίεσης, θερμοκρασίας, επιτάχυνσης κτλ.) το Arduino συλλέγει πληροφορίες για διάφορους παράγοντες του περιβάλλοντος χώρου και στη συνέχεια τις μεταδίδει στον υπολογιστή που με τη σειρά του δρα ανάλογα με το πώς έχει προγραμματιστεί.

Εισηγητής: Αλέξανδρος Δρυμωνίτης, προγραμματιστής

Τρισδιάστατες εκτυπώσεις, τοπία ήχου, όπερα τσέπης: Από σήμερα στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ | iefimerida.gr 1


Soundscapes Soundart – 07.03.2015, Ώρα 13.00
Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν τις βασικές αρχές ηχογράφησης δημιουργώντας φανταστικά ήχο-τοπία εμπνευσμένα από το πάρκο του ΚΠΙΣΝ. Μια εικονική ηχητική πραγματικότητα που θα αναμιγνύει φυσικούς ήχους συνδυασμένους με όπερα, αναγνώσεις βιβλίων κ.λπ.

Εισηγητής: Μανώλης Μανουσάκης, παραγωγός – μουσικός


Κατασκευή Κούκλας & Animation – 07.03.2015, Ώρα 16.00
Οι συμμετέχοντες ασκούνται στην κατασκευή κούκλας και αντικειμένων, τα οποία και καλούνται να χρησιμοποιήσουν στο μάθημα animation. Οι μαθητές, χρησιμοποιώντας υλικά όπως πλαστελίνη και σιλικόνη, δημιουργούν ομαδικά τις δικές τους κούκλες/χαρακτήρες. Οι κούκλες ζωντανεύουν και γίνονται πρωταγωνιστές σε ιστορίες/ταινίες μικρού μήκους με βάση την τεχνική του stop-motion, αξιοποιώντας τις ιδέες και τη φαντασία των συμμετεχόντων.

Εισηγητής: Κλεοπάτρα Κοραή, animator / σκηνοθέτις

*Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις απαιτεί προεγγραφή

Τρισδιάστατες εκτυπώσεις, τοπία ήχου, όπερα τσέπης: Από σήμερα στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ | iefimerida.gr 2


Κοινοί τόποι: Ο κοινός τόπος του αγώνα δρόμου μακρών αποστάσεων και της μετάφρασης – 06.03.2015, Ώρα 18.00
Η δουλειά του συγγραφέα μοιάζει σε πολλά με τον αγώνα του μαραθωνοδρόμου. Η τέχνη του αποτελεί, όπως και στην περίπτωση του δρομέα, μια άσκηση ρυθμού, άλλοτε επιζητώντας την ταχύτητα (στην ακαριαία μεταμόρφωση του βιώματος σε λέξεις) και άλλοτε το αντίθετό της (στην συγκράτηση της έκφρασης και στην κούραση της σκέψης πάνω σ’ αυτό), ενώ συχνά ο αγώνας γίνεται χωρίς ελπίδα για νίκη. Κάπως έτσι η γραφή μοιάζει με μια σύντομη επιτάχυνση κατά τη διάρκεια ενός μαραθωνίου.

Συζήτηση: Χρήστος Χρυσόπουλος, συγγραφέας και μαραθωνοδρόμος
Βασίλης Κιμούλης, μεταφραστής


Η Ιστορία του Νασρεντίν και του Φτωχού που είχε πολύ μικρό σπίτι – 08.03.2015 Ώρα: 12.00
Με τις κινήσεις μέσα στο χώρο και την αναπαράσταση τα παιδιά θα ζωντανέψουν το παραμύθι για να αντιληφθούν την έννοια του στενού και του άπλετου χώρου σε σχέση με τη δική τους θέση.
Η έννοια της στενότητας του χώρου ερμηνεύεται για την προσχολική ηλικία μέσα από µια ιστορία του Νασρεντίν Χότζα.

Σχεδιασμός - Υλοποίηση: Ειρήνη Βοκοτοπούλου, κοινωνιολόγος
Χαρά Μαραντίδου, αρχιτέκτων-εικαστικός
Φώτης Σαγώνας, εικαστικός
Φώτης Φλεβοτόμος, αρχιτέκτων-εικαστικός

*Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή

Τρισδιάστατες εκτυπώσεις, τοπία ήχου, όπερα τσέπης: Από σήμερα στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ | iefimerida.gr 3


Συναυλία Τσέπης – 08.03.2015, Ώρα 18.00
Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει μία μικρή συναυλία «Τσέπης» με πιάνο και με μία ή δύο φωνές. Με σκηνικό το νέο σπίτι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ, μονωδοί και μουσικοί κάνουν μια πρώτη σύνδεση του Λυρικού Θεάτρου με τη νέα τοπογραφία που δημιουργείται στο ΚΠΙΣΝ.

Δωρεάν μεταφορά του κοινού στο Κέντρο Επισκεπτών με shuttle bus
Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης προς και από το Κέντρο Επισκεπτών κατά τις ημέρες των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, προσφέρεται δωρεάν μεταφορά του κοινού με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus). Το λεωφορείο, το οποίο φέρει το λογότυπο του ΚΠΙΣΝ, ξεκινά από το σταθμό Συγγρού - Φιξ επί της οδού Καλλιρρόης και καταλήγει στην οδό Ευριπίδου (αρχή Εσπλανάδας), και αντίστροφα. Τα δρομολόγιά του πραγματοποιούνται 30 λεπτά πριν την έναρξη και 30 λεπτά μετά τη λήξη κάθε εκδήλωσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ