Η γενιά των 30άρηδων στον ΣΥΡΙΖΑ -Ολική αναδόμηση στην Κουμουνδούρου [εικόνες] - iefimerida.gr

Η γενιά των 30άρηδων στον ΣΥΡΙΖΑ -Ολική αναδόμηση στην Κουμουνδούρου [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ολικό... λίφτινγκ στα καθοδηγητικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ είναι γεγονός. Εκτός από την εκλογή του 40χρονου Τάσου Κορωνάκη ως γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, υπήρξε ανανέωση και στη σύνθεση της Πολιτικής Γραμματείας.

Έπειτα από εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα, το όργανο μετρά πια 11 μέλη (από 21 που είχε τον Ιούλιο του ’13 ) και είναι έντονο το «άρωμα» της γενιάς των τριαντάρηδων. Η προεδρική πλειοψηφία εξέλεξε έξι μέλη και τρεις εξ αυτών είναι το λεγόμενο «νέο αίμα».

Η γενιά των 30άρηδων στον ΣΥΡΙΖΑ -Ολική αναδόμηση στην Κουμουνδούρου [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ράνια Σβίγκου

Η γενιά των 30άρηδων στον ΣΥΡΙΖΑ -Ολική αναδόμηση στην Κουμουνδούρου [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Γέννημα θρέμμα Αθηναία, η Ράνια Σβίγκου είναι δραστήριο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και ενταγμένη από το 2000 στη νεολαία του ΣΥΝ. Υπήρξε στενή συνεργάτης του Πάνου Σκουρλέτη στο Γραφείο Τύπου και οι καλά γνωρίζοντες τη συναντούν στον 3ο όροφο της Κουμουνδούρου. Το όνομά της παίζει δυνατά για τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και μόλις στα 32 της χρόνια είναι υποψήφια Διδάκτορας στην Κοινωνιολογία της Εργασίας στο Πανεπιστήμιο της Ναντέρ και στο Κέντρο Κοινωνιολογικών και Πολιτικών Ερευνών του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικής Έρευνας της Γαλλίας.

Νάσος Ηλιόπουλος

Μέλος της Νεολαίας του ΣΥΝ από το 2002, γεννημένος το ’83 ο Νάσος Ηλιόπουλος διατέλεσε Γραμματέας της οργάνωσης την τριετία 2010-2013 και σήμερα είναι Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής. Στις πρόσφατες εκλογές (για δεύτερη φορά)ήταν υποψήφιος στην Α’ Αθήνας, έχει σπουδάσει στο Τμήμα Πληροφορικής της ΑΣΟΕΕ ενώ από τα φοιτητικά του χρόνια είχε έντονη κινηματική δράση και στο βιογραφικό του έχει εγγράψει τη συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις για την Παιδεία.

Η γενιά των 30άρηδων στον ΣΥΡΙΖΑ -Ολική αναδόμηση στην Κουμουνδούρου [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Γιάννης Μπουρνούς

Ο 35χρονος Γιάννης Μπουρνούς είναι ένας από τους συνδετικούς «κρίκους» του ΣΥΡΙΖΑ με το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και γνωρίζει άριστα τα αριστερά κόμματα ανά την Ευρώπη. Ο ίδιος έχει μετάσχει και έχει συνοδέψει σε πολλά ταξίδια και αποστολές με τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ έχει σπουδάσει Αγγλική Φιλολογία, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Επικοινωνία και τις νέες Τεχνολογίες.

Την εξάδα της πλειοψηφίας συμπληρώνουν επίσης, οι: Χριστόφορος Παπαδόπουλος (που ανήκει στην ΑΡΕΝ), ο Παναγιώτης Ρήγας από την ‘Πλατφόρμα 2010’ και ο Πάνος Λάμπρου από την ΑΝΑΣΑ.

Η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη εξέλεξε τέσσερα στελέχη: τους Αλέκο Καλύβη, Σόφη Παπαδόγιαννη, Αντώνη Νταβανέλλο και Στάθη Λεουτσάκο.
Από την ΚΟΕ εξελέγη το παλιό μέλος Ρούντι Ρινάλντι.

Σε κάθε περίπτωση, το εμφανώς μικρότερο και πιο ευέλικτο όργανο αποδεικνύει την διακηρυγμένη εδώ και καιρό πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα για πλήρη διαχωρισμό κόμματος-κυβέρνησης-κοινοβουλευτικής ομάδας, ενώ αδιαμφισβήτητος στόχος ήταν αποφευχθούν τα φαινόμενα δυσλειτουργίας που κατεγράφησαν στο παρελθόν.

Ρεπορτάζ: Στέλλα Α. Γκαντώνα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΡΙΖΑ όργανα κόμματος γενιά 30ρηδων
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ