Οι προτάσεις που θα καταθέσει η κυβέρνηση στο Eurogroup - Δεν θα είναι όλες κοστολογημένες - iefimerida.gr

Οι προτάσεις που θα καταθέσει η κυβέρνηση στο Eurogroup - Δεν θα είναι όλες κοστολογημένες

(EUROKINISSI-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συγκεκριμένες προτάσεις μεταρρυθμίσεων θα υποβάλει η Ελλάδα στο Eurogroup της Δευτέρας, αλλά δεν θα είναι όλες κοστολογημένες.

Οπως αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, κατά την διάρκεια της έκτακτης σύσκεψης στο υπουργείο Οικονομικών απόψε, συζητήθηκε το «πακέτο» που θα παρουσιάσει στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης η κυβέρνηση.

«Είναι συγκεκριμένες προτάσεις-μεταρρυθμίσεις. Κάποιες είναι ποσοτικοποιημένες κάποιες όχι» είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Δραγασάκης ο οποίος θα βρεθεί μαζί με τους Γ. Βαρουφάκη και Ευκλείδη Τσακαλώτο στο Eurogroup της 9ης Μαρτίου στις Βρυξέλλες.


20:52 | 02 Μαρ. 2015

Με συγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα στις Βρυξέλλες ο Γιάνης Βαρουφάκης, όπως δήλωσε ο Γιάννης Δραγασάκης μετά το πέρας της ευρείας σύσκεψης του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

«Ο υπουργός Οικονομικών θα πάει στο Eurogroup τη Δευτέρα με συγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις για μεταρρυθμίσεις που προάγουν την αποτελεσματικότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη στον τομέα της οικονομίας», δήλωσε ο Γ. Δραγασάκης, επισημαίνοντας, παράλληλα, πως «τα μέτρα θα είναι ποσοτικοποιημένα».

Αναφορικά με το ζήτημα των μεταρρυθμίσεων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε: «Η κυβέρνηση έχει το δικό της πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Είναι ένα ευρύ πεδίο που έχει και το δικό μας πρόγραμμα και τη συμφωνία με τους θεσμούς. Είναι μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που προωθούν την αποτελεσματικότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη και στο δικό μας πρόγραμμα και στη συμφωνία. Η συμφωνία είναι υποσύνολο στο πρόγραμμα της κυβέρνησης».

Μάλιστα, ο Γ. Δραγασάκης προανήγγειλε ότι «πέραν των νομοσχεδίων θα υπάρξουν και καινούργια πράγματα», δίχως, όμως, να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Ανώτατη κυβερνητική πηγή, διέψευσε πάντως την πληροφορία ότι πρόκειται να έρθουν στην Αθήνα την Τετάρτη κλιμάκια (ούτε καν τεχνικά) των θεσμών – της πάλαι ποτέ «τρόικα»: «Δεν έχω τέτοια ενημέρωση» απάντησε ο κ. Δραγασάκης. Μια πληροφορία που διαψεύδουν τόσο το ΔΝΤ όσο και η Κομισιόν

Στη σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ παραμένουν οι κ.κ. Βαρουφάκης, Δραγασάκης, Τσακαλώτος ενώ αποχώρησαν λίγο μετά τις 20:00 οι κ.κ. Λαφαζάνης, Μάρδας, Βαλαβάνη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ