Αντιπρόεδρος Κομισιόν: Η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί και τρίτο δάνειο - iefimerida.gr

Αντιπρόεδρος Κομισιόν: Η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί και τρίτο δάνειο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοένα και πληθαίνουν οι ψίθυροι στην Ευρώπη για την αναγκαιότητα τρίτου πακέτου διάσωσης προς την Ελλάδα, ενώ, το ίδιο αναφέρει και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε πρωινή συνέντευξη στη Ρίγα της Λετονίας, ανέφερε ότι «Η Ελλάδα ίσως να χρειαστεί νέα βοήθεια μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος, καθώς, δεν είναι σίγουρο πως το καλοκαίρι οι αγορές θα θέλουν να την δανείσουν».

Αντιπρόεδρος Κομισιόν: Η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί και τρίτο δάνειο | iefimerida.gr 0

«Με την προηγούμενη κυβέρνηση είχαμε συζητήσει πως η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει στη χρηματοδότηση από τις αγορές με την βοήθεια μιας προληπτικής ρύθμισης μέσω της πιστωτικής γραμμής, ωστόσο, αυτό το σενάριο δείχνει λιγότερο πιθανό τώρα δεδομένης της οικονομικής αστάθειας» πρόσθεσε ο κ. Ντομπρόβσκις.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται να προστεθούν σε εκείνες του Ισπανού υπουργού Οικονομικών, ο οποίος τόνισε σε κομματική του συγκέντρωση πως η Ελλάδα θα χρειαστεί νέο δάνειο το καλοκαίρι, ύψους 30 δισ. ευρώ.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το Open Europe, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, διαρρέει ότι η σύσκεψη της 9ης Μαρτίου μπορεί να έχει ως θέμα την παροχή τρίτου πακέτου στήριξης προς τη χώρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ