Ερώτηση από το Ποτάμι για το «χέρι» στις αγροτικές επιδοτήσεις - iefimerida.gr

Ερώτηση από το Ποτάμι για το «χέρι» στις αγροτικές επιδοτήσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πρώτη αντίδραση για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Τράπεζα της Ελλάδος ήρθε με ερώτηση που κατέθεσαν τέσσερις βουλευτές του Ποταμιού.

Η Αντιγόνη Λυμπεράκη, ο Χάρης Θεοχάρης, ο Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου και ο Κωνσταντίνος Μπαργιώτας θίγουν το ζήτημα της Κοινής Υπουργικής Απόφασης του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, με βάση την οποία τα ταμειακά διαθέσιμα του ΟΠΕΚΕΠΕ (που ξεπερνούν κατά πληροφορίες τα 200 εκατ. ευρώ) μεταφέρονται από τις εμπορικές τράπεζες στην Τράπεζα της Ελλάδος, προκείμενου να αξιοποιηθούν για τις χρηματοδοτικές ανάγκες του κράτους.

Όπως σημειώνουν, τα αποθέματα του ΟΠΕΚΕΠΕ και των υπολοίπων αγροτικών οργανισμών (ΕΛΓΑ, ΕΛΓΟ, ΟΠΕΚΕΠΕ, ΟΓΑ κ.α.) προορίζονται για πληρωμές των κοινοτικών προγραμμάτων προς τους δικαιούχους αγρότες και το γεγονός αυτό αναμένεται να δημιουργήσει επιπρόσθετα προβλήματα στην ήδη επιβαρυμένη «ρευστότητα» του αγροτικού κόσμου, καθώς πληθώρα πληρωμών προς τους αγρότες (συνδεδεμένη ενίσχυση βάμβακος, εξισωτική αποζημίωση, ΦΠΑ, αγροτικό πετρέλαιο κ.α.) έχει ήδη καθυστερήσει αρκετά, εξαιτίας της κυβερνητικής αλλαγής.

Κατόπιν τούτων, οι τέσσερις βουλευτές τονίζουν πως η διαχείριση των ταμειακών διαθέσιμων κρατικών οργανισμών αποτελεί μείζον θέμα, που απαιτεί απόλυτη διαφάνεια και πως η παροχή «ρευστότητας» στους αγρότες - ιδιαίτερα στη δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία που διανύει η χώρα μας - είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την απρόσκοπτη λειτουργία του πρωτογενούς τομέα.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ TO ΠΟΤΑΜΙ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ