Σε δίκη 21 άτομα για τον εμπρησμό στις Σκουριές - iefimerida.gr

Σε δίκη 21 άτομα για τον εμπρησμό στις Σκουριές

(ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης θα βρεθούν 21 άτομα, τα οποία αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές Χαλκιδικής, το 2013.

Βασική κατηγορία στο παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πολυγύρου είναι η συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης. Επιπλέον, κατηγορούνται για σειρά από κακουργηματικές πράξεις όπως απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών υλών,έκρηξη,εμπρησμό κ.α.

Όλοι όσοι θα βρεθούν στο εδώλιο είναι κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής και μέλη του κινήματος κατά της επένδυσης χρυσού. Μάλιστα, τέσσερις από αυτούς είχαν προφυλακιστεί και στην συνέχεια είχαν αφεθεί ελεύθεροι υπό όρους. Στις απολογίες τους, όλοι αρνήθηκαν πως σχετίζονται με την επίθεση που είχε γίνει το Φεβρουάριο του 2013.

Με το ίδιο βούλευμα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πολυγύρου αθώωσε έναν εκ των κατοίκων που είχε κατηγορηθεί για την υπόθεση.

Κατά την διάρκεια του επόμενου διαστήματος, το ίδιο δικαστικό συμβούλιο θα εκδώσει βούλευμα για την παραπομπή ή όχι σε δίκη 29 κατηγορουμένων που περιλαμβάνονται σε άλλη δικογραφία, η οποία αφορά σειρά από επεισόδια που συνέβησαν μέσα στο 2013 σε περιοχές της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, συνδεόμενα με τις αντιδράσεις για την εξόρυξη χρυσού.

Το συγκεκριμένο κατηγορητήριο αφορά περιστατικά που φέρονται να έγιναν στις περιοχές Λάκκος Καρατζά, Μεγάλη Παναγία, και επίσης στην ευρύτερη περιοχή της Ιερισσού. Στους εμπλεκόμενους αποδίδονται πράξεις σε βαθμό κακουργήματος.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ