Δεν λέει να κοπάσει ο σάλος για το tweet του Αμερικανού πρέσβη στην Κύπρο -Τι λέει η πρεσβεία των ΗΠΑ για την αντικατάστασή του - iefimerida.gr

Δεν λέει να κοπάσει ο σάλος για το tweet του Αμερικανού πρέσβη στην Κύπρο -Τι λέει η πρεσβεία των ΗΠΑ για την αντικατάστασή του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν λέει να κοπάσει ο σάλος που ξεσήκωσε στην Κύπρο ένα tweet του αμερικανού πρέσβη στη Λευκωσία Τζών Κένινγκ με το οποίο συνέδεσε ατυχώς την επίσκεψη Αναστασιάδη στη Μόσχα, τον Πούτιν και την δολοφονία του φιλοδυτικού Ρώσου, Μπορίς Νεμτσόφ.

Ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος και άλλοι δημόσιοι παράγοντες αντέδρασαν έντονα. Η πρεσβεία των ΗΠΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία σημειώνει ότι ο κ. Κένινγκ θα αντικατασταθεί το καλοκαίρι, όπως είχε δρομολογηθεί μετά την πάροδο της τριετίας στη θέση αυτή.

Δεν λέει να κοπάσει ο σάλος για το tweet του Αμερικανού πρέσβη στην Κύπρο -Τι λέει η πρεσβεία των ΗΠΑ για την αντικατάστασή του | iefimerida.gr 0

Ο ίδιος ο αμερικανός πρέσβης έσπευσε με ανακοίνωσή του να «τα μαζέψει».

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η πρόθεσή μου δεν ήταν ούτε να προκαλέσω ούτε να υπονοήσω οτιδήποτε. Απλά ήθελα να πάρω τις αντιδράσεις των Κυπρίων πάνω σε δύο διαφορετικά θέματα. Πρώτο, την επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη και τις δηλώσεις στη Μόσχα, και δεύτερο, το άλλο δραματικό γεγονός στη Μόσχα την περασμένη βδομάδα, τη δολοφονία του Μπόρις Νεμτσόφ. Είναι ατυχές ότι κάποιοι είπαν ότι συνέδεσα τα δύο θέματα. Δεν είχα τέτοια πρόθεση» δήλωσε ο κ. Κένινγκ.

Δεν λέει να κοπάσει ο σάλος για το tweet του Αμερικανού πρέσβη στην Κύπρο -Τι λέει η πρεσβεία των ΗΠΑ για την αντικατάστασή του | iefimerida.gr 1

Λάβροι κατά Κένινγκ Αναστασιάδης-Χρυσόστομος

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης μιλώντας στο ΡΙΚ έκανε λόγο για ενέργεια που στερείται διπλωματικότητας από έναν διπλωμάτη καριέρας, διερωτώμενος κατά πόσον οι θέσεις του κ. Κένινγκ αντικατοπτρίζουν επίσημες θέσεις της Ουάσιγκτον.

Οπως είπε ο κ. Αναστασιάδης δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αμερικανός Πρέσβης προκαλεί με την συμπεριφορά του και αντί να κατευνάζει καταστάσεις και πράγματα, που εμπίπτει στο ρόλο ενός διπλωμάτη, εκείνος προβαίνει σε κατ' εξακολούθησιν άκρως αντιδιπλωματικές ενέργειες.
«Θα έπρεπε δηλαδή η Κυπριακή Δημοκρατία να κρατήσει τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της κλειστά σε περίπτωση που Ρώσοι πολίτες θα σφαγιάζονται σε γειτονικές χώρες;» διερωτήθηκε ο κύπριος πρόεδρος.
Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, έθεσε θέμα απομάκρυνσης του κ. Κένινγκ από την θέση του κάνοντας λόγο για προσβλητικό tweet για την κρατική υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας: «Θα έπρεπε να κοκκινίζει από ντροπή και να σιωπά!» τόνισε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ