Τι συμβαίνει με την σύντροφο του Νεμτσόφ -Γιατί την κρατούν «όμηρο» οι αρχές - iefimerida.gr

Τι συμβαίνει με την σύντροφο του Νεμτσόφ -Γιατί την κρατούν «όμηρο» οι αρχές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η σύντροφος του Μπορίς Νεμτσόφ, η οποία ήταν αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας, καταγγέλλει πως οι ρωσικές αρχές δεν την αφήνουν να φύγει από τη χώρα. Η μητέρα της, μάλιστα, αναφέρει πως προσπαθούν να την «μπλέξουν» με το ειδεχθές περιστατικό.

Η Άννα Ντουριτσκάγια είναι το 23χρονο μοντέλο που συνόδευε τον πρώην αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης, όταν αυτός δολοφονήθηκε δίπλα από Κρεμλίνο. Η νεαρή κοπέλα σε δηλώσεις της στο δίκτυο της ρωσικής αντιπολίτευσης Dojd, καταγγέλει πως οι ρωσικές αρχές δεν της επιτρέπουν να φύγει από την χώρα και να πάει στην μητέρα της.

«Οι ερευνητές με ανακρίνουν και δεν μού λένε πότε θα είμαι ελεύθερη και γιατί με κρατούν εδώ. Μου εξηγούν πως είναι για λόγους ασφαλείας», δήλωσε αρχικά και συνέχισε: «Δεν σκέπτομαι τίποτε δεν ξέρω ποιος το έκανε. Δεν ξέρω πώς πλησίασε ο δολοφόνος, ήταν πίσω μου», πρόσθεσε. «Θέλω να γυρίσω σπίτι, στη μητέρα μου, αλλά είμαι υπό προστασία και δεν μου επιτρέπουν να βγω». «Έχω το δικαίωμα να φύγω από τη Ρωσία, δεν είμαι ύποπτη. Είμαι μάρτυρας και έδωσα όλες τις πληροφορίες που είχα, έκανα τα πάντα για να βοηθήσω στην έρευνα», τόνισε.

Παράλληλα, η μητέρα της, Ίνα, μιλώντας στο ουκρανικό κανάλι 1+1 εξέφρασε τους φόβους της για την τύχη της κόρης της, υποστηρίζοντας πως η Ρωσία θέλει να συνδέσει την δολοφονία του Νεμτσόφ με την κόρη της.

«Πιστεύω πως θέλουν να την παγιδεύσουν, να την παρουσιάσουν ως ένοχη. Καλώ τον Ουκρανό πρόεδρο και το υπουργείο Εξωτερικών να βοηθήσουν να επιστρέψει η κόρη μου στο σπίτι. Είναι αθώα», δήλωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ