Reuters: Απίθανο η ΕΚΤ να αφήσει την Ελλάδα να εκδώσει έντοκα γραμμάτια άνω των 15 δισ. ευρώ - iefimerida.gr

Reuters: Απίθανο η ΕΚΤ να αφήσει την Ελλάδα να εκδώσει έντοκα γραμμάτια άνω των 15 δισ. ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Μηνύματα» μέσω του Reuters στέλνει η ΕΚΤ στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου αναφέρει ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να άρει η ΕΚΤ τον περιορισμό της έκδοσης εντόκων γραμματίων στην Ελλάδα πέραν των 15 δισ ευρώ, κάτι το οποίο αποτελεί αίτημα της Αθήνας.

Οπως σημειώνει το Reuters, αν και η ΕΚΤ θέλει να αποφύγει να παίξει αποφασιστικό ρόλο στο μέλλον της Ελλάδας, αξιωματούχοι της τράπεζας φοβούνται ότι μπορεί να προκληθεί έξοδος της χώρας απ' τη Νομισματική Ένωση μέσω ενός ατυχήματος που μπορεί να προκληθεί από μία στάση πληρωμών, η οποία δεν θα υποστηρίζεται όμως από ένα εναλλακτικό σχέδιο. Μάλιστα, αξιωματούχος της ΕΚΤ, που θέλησε να τηρήσει την ανωνυμία του, μιλώντας στο πρακτορείο σημείωσε: «Θα συμφωνήσω με τη θεωρία ότι εάν ξεφορτωθείς ένα σάπιο μήλο, τότε θα επωφεληθούν τα υπόλοιπα».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, όπως σημειώνει το πρακτορείο, έχει μιλήσει για το θέμα με τον Μάριο Ντράγκι και άλλους κορυφαίους αξιωματούχους της ΕΚΤ, όταν είχαν συναντηθεί στις αρχές του περασμένου μήνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Reuters Μάριο Ντράγκι ομόλογα ΕΚΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ