ΑΝΕΛ: Ο Σόιμπλε δεν έχει δικαίωμα να συνεχίζει να απειλεί τον ελληνικό λαό - iefimerida.gr

ΑΝΕΛ: Ο Σόιμπλε δεν έχει δικαίωμα να συνεχίζει να απειλεί τον ελληνικό λαό

Φωτογραφία: (EUROKINISSI /ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ )
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την έντονη δυσαρέσκειά της για τη στάση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών απέναντι στην Ελλάδα εξέφρασε σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελωνη.

Η κ. Χρυσοβελώνη τονίζει ότι η συμπεριφορά του κ. Σοίμπλε δεν συνάδει με τις έννοιες της κοινοτικής αλληλεγγύης και της συνεργασίας μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ. Τέλος, υπογραμμίζει ότι ο κ. Σόιμπλε δεν μπορεί να απειλεί τον ελληνικό λαό και να αντιμετωπίζει την Ελλάδα ως αποικία χρέους.

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Χρυσοβελώνη :

«Οι συνεχείς απειλές του κ. Σόιμπλε και οι κινδυνολογικοί ισχυρισμοί του περί ενδεχόμενου πιστωτικού γεγονότος σε σχέση με τις υποχρεώσεις της χώρας μας προς τους πιστωτές της, δεν συνάδουν με τις έννοιες της κοινοτικής αλληλεγγύης και της καλόπιστης συνεργασίας μεταξύ των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ πλήττουν τον πυρήνα των θεμελιωδών δημοκρατικών αξιών της.

Ο κ. Σόιμπλε πρέπει, επιτέλους, να κατανοήσει ότι δεν έχει δικαίωμα να συνεχίσει να απειλεί τον ελληνικό λαό, που για πέντε ολόκληρα χρόνια υφίσταται στο πετσί του τις οδυνηρές συνέπειες της βιβλικής μνημονιακής καταστροφής. Και ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίζει την Ελλάδα σαν μια αποικία χρέους, όπως συνέβαινε τα χρόνια της μνημονιακής διακυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΝΕΛ Σόιμπλε αποικία χρέους
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ