Η ανεργία πέφτει στην Ευρωζώνη, η Ελλάδα όμως παραμένει πρωταθλήτρια - iefimerida.gr

Η ανεργία πέφτει στην Ευρωζώνη, η Ελλάδα όμως παραμένει πρωταθλήτρια

(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ευρωζώνη κατάφερε να «αγγίξει» το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας τα τελευταία 3 χρόνια, σύμφωνα με την έκθεση της Eurostat. Η Ελλάδα, ωστόσο, παραμένει στην πρώτη θέση, παρά την γενικότερη μείωση.

Στο 11.2% έφτασε η ανεργία τον πρώτο μήνα του έτους, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, καταγράφοντας οριακή μείωση της τάξης του 0,1% από τον Ιανουάριο του 2014. Η χώρα μας, ωστόσο, διατηρείται στην πρώτη θέση με 25.8%, ενώ ακολουθεί η Ισπανία με 23.4%. Η χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου είναι και η μόνη στην οποία καταγράφεται η μεγαλύτερη μείωση 2.1 μονάδες. Η Γερμανία και η Αυστρία έχουν τα μικρότερα ποσοστά με 4.7% και 4.8% αντίστοιχα.

Ο αριθμός των ανέργων στην Ευρωζώνη ανέρχεται στους 18.059 εκατ. ανθρώπους.

Στην Ελλάδα, πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός των ανέργων το Νοέμβριο του 2014 μειώθηκε στα 1,23 εκατομμύρια. Σταθερό στο 50,6% παρέμεινε το ποσοστό ανεργίας των νέων (κάτω των 25 ετών) στην Ελλάδα το Νοέμβριο, σε σχέση με τον Οκτώβριο.

Τον Ιανουάριο η ανεργία των νέων στην ευρωζώνη μειώθηκε στο 22,9% (έναντι 23,1% το Δεκέμβριο του 2014) και στην ΕΕ στο 21,2% (έναντι 21,3% το Δεκέμβριο του 2014).Τα υψηλότερα ποσοστό ανεργίας των νέων στην ΕΕ για τον Ιανουάριο του 2015 καταγράφονται στην Ισπανία (50,9%) και ακολουθούν η Ελλάδα (49,8% το Νοέμβριο, η Κροατία (44,1%) και η Ιταλία (41,2%). Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στη Γερμανία (7,1%), στην Αυστρία (8,2%) και στη Δανία (10,8%).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Eurostat ανεργία Ευρωζώνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ