ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ: Η βραβευμένη με Πούλιτζερ συγγραφέας Τζούμπα Λαχίρι στην Αθήνα - iefimerida.gr

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ: Η βραβευμένη με Πούλιτζερ συγγραφέας Τζούμπα Λαχίρι στην Αθήνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η καταξιωμένη συγγραφέας Τζούμπα Λαχίρι έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα με αφορμή την έκδοση του μυθιστορήματος Εκεί που ανθίζουν οι υάκινθοι από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.


Τη Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015, στις 19:00, η Τζούμπα Λαχίρι θα βρίσκεται στην αίθουσα διαλέξεων του ΔΙΚΕΜΕΣ (Πλατεία Σταδίου 5, Καλλιμάρμαρο) σε μια εκδήλωση που διοργανώνουν το Διεθνές Κέντρο Ελληνικών και Μεσογειακών Σπουδών, ο Σύλλογος Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Princeton στην Ελλάδα και οι εκδόσεις Μεταίχμιο. Θα συνομιλήσει με τη δημοσιογράφο Μαριλένα Αστραπέλλου.

Την Τρίτη 3 Μαρτίου 2015, στις 19.00, η Τζούμπα Λαχίρι θα βρίσκεται στο βιβλιοπωλείο Ευριπίδης στην Κηφισιά ( Λ. Κηφισίας 310). Θα συνομιλήσει με τη συγγραφέα Αμάντα Μιχαλοπούλου

Η συγγραφέας Τζούμπα Λαχίρι είναι κόρη Ινδών μεταναστών και γεννήθηκε στο Λονδίνο. Όταν ήταν δύο ετών η οικογένειά της έφυγε για τις ΗΠΑ. Ο πατέρας της ήταν βιβλιοθηκάριος στο πανεπιστήμιο του Ρόουντ Άιλαντ και η μητέρα της δασκάλα. Οι εμπειρίες της Λαχίρι ως παιδί μεταναστών είναι καθοριστικές για το έργο της: Οι ήρωές της, άλλοτε πάμφτωχοι Ινδοί, χαμένοι σε φαντασιώσεις και άλλοτε μετανάστες δεύτερης γενιάς, με πτυχία και περιουσίες, αναζητούν την ταυτότητά τους, τις ρίζες τους και το μέλλον τους. Η προσαρμογή στη νέα πατρίδα είναι πάντοτε δύσκολη, οι μετανάστες πρέπει να βρουν τον τρόπο να ζήσουν ανάμεσα σε δύο πατρίδες, ανάμεσα σε δυο ολότελα διαφορετικούς κόσμους. «Ξέρω ότι υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που εξακολουθούν να μη θεωρούν καλόδεχτη την παρουσία της οικογένειάς μου. Συχνά οι Αμερικανοί με κοιτούν και αναρωτιούνται αν μπορώ να μιλήσω αγγλικά» εξομολογείται η συγγραφέας.

Η Τζούμπα Λαχίρι ανήκει στον κύκλο συγγραφέων του Μπρούκλιν και, μαζί με τη Νικόλ Κράους, τον Τζόναθαν Σάφραν Φόερ και τον Τζόναθαν Φράνζεν, θεωρείται από τους αναμορφωτές της αμερικάνικης λογοτεχνίας. Η πρώτη της συλλογή διηγημάτων με τίτλο Διερμηνέας ασθενειών βραβεύτηκε με τα βραβεία Pulitzer και Pen/Hemingway. Το 2003 κυκλοφόρησε το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο Η συνωνυμία και το 2008 ακολούθησε μια δεύτερη συλλογή διηγημάτων της Unaccustomed Earth, η οποία βραβεύτηκε με το Frank O'Connor International Short Story Award και το Asian American Literary Award. Το δεύτερο μυθιστόρημα της με τίτλο Εκεί που ανθίζουν οι υάκινθοι ήταν υποψήφιο για το Βραβείο Man Booker 2013.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συγγραφείς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ