Βρετανοί ερευνητές επιστρέφουν 24 χρόνια μετά στην Κω για τον Μπεν -Ο ρόλος του Κάμερον - iefimerida.gr

Βρετανοί ερευνητές επιστρέφουν 24 χρόνια μετά στην Κω για τον Μπεν -Ο ρόλος του Κάμερον

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βρετανοί ερευνητές σκοπεύουν να επιστρέψουν στο νησί της Κω για να ερευνήσουν εκ νέου για την πολύκροτη υπόθεση εξαφάνισης του Μπεν Νίντχαμ πριν από 24 χρόνια.

Ο μικρός Μπεν, όταν χάθηκε στις 24 Ιουλίου του 1991 από την Κω ήταν 21 μηνών και έκανε διακοπές με τους γονείς και τους παππούδες του και μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί κανένα του ίχνος.

Σήμερα, η μητέρα του Κέρι, η οποία δεν σταμάτησε ποτέ να τον αναζητά, κατάφερε να αποσπάσει 700.000 λίρες ως κρατική χρηματοδότηση στην έρευνά της, έπειτα από έκκλησή της στον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

Η ομάδα των Βρετανών ερευνητών αναμένεται να ξεκινήσει εκ νέου τις έρευνες για την αναζήτηση του Μπεν τον Απρίλιο, χωρίς ωστόσο να είναι ακόμη γνωστό αν η οικογένεια Νίντχαμ θα ταξιδέψει μαζί με τους ντεντέκτιβ στο ελληνικό νησί.

Σύμφωνα με δηλώσεις βρετανού αστυνομικού στην εφημερίδα «Mirror», οι λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί.

Η Κέρι Νίντχαμ, η μητέρα του Μπεν, πέρασε χρόνια ταξιδεύοντας στην Κω, αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, συγκεντρώνοντας στοιχεία, τα οποία και παρέδωσε σε έναν φάκελο στην Αστυνομία του Σάουθ Γιορκσάιρ.

Η ίδια δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα: «Περιμένω για μιαν εξέλιξη. Την τελευταία φορά που μίλησα με την Αστυνομία του Σάουθ Γιορκσάιρ (μου είπαν) ότι έβαζαν σε σειρά το παζλ των πληροφοριών. Υπάρχει μια απαίσια ογκώδης γραφειοκρατική δουλειά που πρέπει να γίνει πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο. Πρέπει να είμαι υπομονετική και να κρατάω θετική στάση επειδή ξέρω ότι η Αστυνομία του Σάουθ Γιορκσάιρ θα κάνει τα πάντα μέσα στο πλαίσιο της δικαιοδοσίας της για να γίνει το καλύτερο με αυτό. Ελπίζω ότι θα έχουν κάποια αποτελέσματα. Εχω παίξει τον ντέντεκτιβ για πάνω από 20 χρόνια και έχω παραδώσει τα πάντα (που συγκέντρωσα) στην Αστυνομία του Σάουθ Γιορκσάιρ, αλλά δεν θα σταματήσω να ψάχνω -έχει γίνει η δουλειά μου από τότε που χάθηκε ο Μπεν. Ποτέ δεν θα σταματήσω».

Υπενθυμίζεται ότι και τον Οκτώβριο του 2012, αστυνομικοί από το Σάουθ Γιορκσάιρ είχαν ταξιδέψει και πάλι στην Κω, προκειμένου να σκάψουν κοντά στο σημείο που είχαν δει τον Μπεν για τελευταία φορά ζωντανό. Τότε ερευνούσαν το ενδεχόμενο ο Μπεν να είχε κατά λάθος θαφτεί κάτω από χαλίκια, καθώς εκείνη την περίοδο εκτελούνταν τέτοιες εργασίες στην περιοχή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μικρός Μπεν Μπεν Μπεν Νίντχαμ Κως
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ