Ζητούνται... παίκτες για το Χρηματιστήριο -Πτώση με περιορισμένο τζίρο - iefimerida.gr

Ζητούνται... παίκτες για το Χρηματιστήριο -Πτώση με περιορισμένο τζίρο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με απώλειες άνοιξε σήμερα, για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση, το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Από την έναρξη των συναλλαγών ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε σε αρνητικό έδαφος. Στις 10.50 βρισκόταν στις 858,11 μονάδες, με πτώση της τάξης του -2,59%, ενώ αυτή την ώρα (14.40) υποχωρεί κατά -1,99%. Κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης είναι η παντελής απουσία επενδυτών, αφού ο τζίρος είναι πολύ περιορισμένος σε σχέση με προηγούμενες ημέρες (μόλις 42 εκατ. ευρώ στις 14.40). Εϊναι προφανές ότι οι... παίκτες περιμένουν να δουν τι θα γίνει και επιλέγουν να απέχουν.

Όσον αφορά στο πολιτικό πεδίο, οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και όχι ιδιαιτέρως ευνοϊκές για την Ελλάδα, αφού ο Μάρτιος είναι ο μήνας στον οποίο θα παιχθούν πολλά όσον αφορά το μέλλον.

Οι πιέσεις (άμεσες και έμμεσες) από τους «θεσμούς» προς την ελληνική κυβέρνηση είναι συνεχείς, ειδικά όσον αφορά το θέμα της αποπληρωμής των δανείων προς το ΔΝΤ, που αυτή τη στιγμή είναι το πιο καυτό θέμα της ατζέντας.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συντηρεί το κλίμα αβεβαιότητας με σχεδόν καθημερινές δηλώσεις του, οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας μας αποτελούν «αγκάθι» και, όπως είναι λογικό, όλα αυτά έχουν αντίκτυπο στο ταμπλό της λεωφόρου Αθηνών, που περιμένει ένα καλό νέο...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χρηματιστήριο Μάρτιος συνεδρίαση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ