Σφεντύλι, η αποκαθήλωση: Οι κάτοικοι με δάκρυα στα μάτια παίρνουν τις εικόνες από την εκκλησία για να μην τις πνίξει το νερό [βίντεο] - iefimerida.gr

Σφεντύλι, η αποκαθήλωση: Οι κάτοικοι με δάκρυα στα μάτια παίρνουν τις εικόνες από την εκκλησία για να μην τις πνίξει το νερό [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρόσωπα σκυφτά, μάτια δακρυσμένα και χέρια τρεμάμενα.

Αυτά είναι τα στοιχεία που συνέθεσαν το σκηνικό στο χωριό Σφεντύλι στο νομό Ηρακλείου, με τους κατοίκους να βλέπουν όλη τους τη ζωή να βυθίζεται μέσα στα νερά του φράγματος του Αποσελέμη, η στάθμη των οποίων ολοένα και ανεβαίνει.

Όπως λένε οι κάτοικοι του χωριού, γράφεται «η τελευταία σελίδα του χωριού» ενώ δακρυσμένοι στην κάμερα ξεσπούν: «Τι να πω γι’ αυτήν την κατάσταση;, ούτε οι Τούρκοι δεν μας φέρθηκαν έτσι».

Οι κάτοικοι είναι αναγκασμένοι να φύγουν από το χωριό Σφεντύλι, ενώ χθες τα νερά έφτασαν μέχρι και την εκκλησία στην οποία έγινε και η… αποκαθήλωση.

«Η ψυχή μας είναι βαριά σήμερα. Η ημέρα είναι θλιβερή», αναφέρει ο ιερέας της εκκλησίας ο οποίος μαζί με τους υπόλοιπους κατοίκους της περιοχής μαζεύουν τις εικόνες και τα πράγματα της Εκκλησίας του Αγίου Θεοδώρου.

Μία γυναίκα διαμαρτύρεται και δυσκολεύεται να φύγει από το Σφεντύλι και πιάνει τον ιερέα του χωριού και του λέει: «Εδώ παντρεύτηκα, εδώ βάφτισα το παιδί μου, δεν μπορώ να φύγω».

Πηγή: cretapost.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κρήτη Σφεντύλι Εκκλησία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ